Рецепт Перець чилі на зиму фото

Перець чилі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Чилі
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Нещодавно побачив рецепт приготування перцю чилі на зиму. Це гостра і смачна закуска, дуже підходить до м'яса як гарнір.

Щоб приготувати перець чилі на зиму в домашніх умовах, вам знадобиться приготувати маринад і зварити перець. Закуску можна їсти вже через пару днів після зберігання, але краще дати йому тиждень настоятися - так він буде смачнішим.

  • Перець чилі - 350 грам
  • Braai - 3 штуки
  • Кріп - 3 штуки
  • М'ята - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець горошком - 5-6 штук
  • Перець духмяний - 2-3 штук
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Винний оцет - 1 Чайна ложка
перець чилі на зиму - фото крок 1
Спочатку треба приготувати інгредієнти. З гілочок зелені - м'яти, кінзи і кропу обриваємо листочки. Їх ми і будемо використовувати для маринаду, стебла можна викинути. Часник не очищаємо.
перець чилі на зиму - фото крок 2
Моєму в холодній воді перець. Протикаємо ножем дірку біля основи. Тепер кладемо перець в каструлю з водою. Кип'ятимо воду під кришкою протягом 5 хвилин. Зливаємо воду. Повторюємо процедуру ще 4 рази.
перець чилі на зиму - фото крок 3
Готуємо маринад. Додаємо в воду перець духмяний, перець горошком, лавровий лист, koriandr, часник, гвоздику, сіль, цукор і виноградний оцет. Кип'ятимо маринад протягом 3 хвилин, після чого даємо охолонути під кришкою протягом 15 хвилин. Укладаємо перець і часник в стерилізовані банки і заливаємо в банки маринад.
перець чилі на зиму - фото крок 4
Банки відразу закатати і укутати до охолодження.

Схожі рецепти