Перець чилі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно побачив рецепт приготування перцю чилі на зиму. Це гостра і смачна закуска, дуже підходить до м'яса як гарнір.
Щоб приготувати перець чилі на зиму в домашніх умовах, вам знадобиться приготувати маринад і зварити перець. Закуску можна їсти вже через пару днів після зберігання, але краще дати йому тиждень настоятися - так він буде смачнішим.
- Перець чилі - 350 грам
- Braai - 3 штуки
- Кріп - 3 штуки
- М'ята - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець горошком - 5-6 штук
- Перець духмяний - 2-3 штук
- Гвоздика - 1-2 штук
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
Спочатку треба приготувати інгредієнти. З гілочок зелені - м'яти, кінзи і кропу обриваємо листочки. Їх ми і будемо використовувати для маринаду, стебла можна викинути. Часник не очищаємо.
Моєму в холодній воді перець. Протикаємо ножем дірку біля основи. Тепер кладемо перець в каструлю з водою. Кип'ятимо воду під кришкою протягом 5 хвилин. Зливаємо воду. Повторюємо процедуру ще 4 рази.
Готуємо маринад. Додаємо в воду перець духмяний, перець горошком, лавровий лист, koriandr, часник, гвоздику, сіль, цукор і виноградний оцет. Кип'ятимо маринад протягом 3 хвилин, після чого даємо охолонути під кришкою протягом 15 хвилин. Укладаємо перець і часник в стерилізовані банки і заливаємо в банки маринад.
Банки відразу закатати і укутати до охолодження.