Рецепт Кабачкова ікра з кетчупом на зиму фото

Кабачкова ікра з кетчупом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Легка вечеря
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У жаркий період заготовок хочеться мати під рукою багато різноманітних і цікавих рецептів. Пропоную вам звернути увагу на цей нескладний варіант, як зробити кабачкову ікру з кетчупом на зиму.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно вимити кабачки і обсушити трохи. Якщо в рецепт приготування кабачкової ікри з кетчупом на зиму використовуються молоденькі овочі, то цього буде достатньо. А ось якщо вони перезрілі, то бажано також очистити від шкірки і видалити серцевину з насінням.

2. Наріжте їх дрібними кубиками і відправте в сотейник. Ще один варіант - це пропустити їх через м'ясорубку з крупною сіткою.

3. Очистіть цибулю з часником і подрібніть.

4. Посоліть і поперчіть все за смаком.

5. Додайте рослинне масло і кетчуп. Поставте на вогонь і після закипання млоїте близько 2-3 годину, періодично помішуючи.

6. Після додайте оцет, протушкувати ще хвилин 10.

7. Перекладіть в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку. Знову відправте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Буквально через хвилину кабачкова ікра з кетчупом на зиму в домашніх умовах буде готова.

8. Залишилося тільки розкласти її в стерилізовані банки і закатати. Залишок, трохи остудивши, можна відразу подавати до столу.

Ось такий цікавий варіант, як приготувати кабачкову ікру з кетчупом на зиму. Вона виходить дуже пікантній, ароматної, красивою і неймовірно смачною. Прекрасна заготовка для всієї родини.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Цибуля - 150 грам
  • Кетчуп - 100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Часник - За смаком
1. Насамперед потрібно вимити кабачки і обсушити трохи. Якщо в рецепт приготування кабачкової ікри з кетчупом на зиму використовуються молоденькі овочі, то цього буде достатньо. А ось якщо вони перезрілі, то бажано також очистити від шкірки і видалити серцевину з насінням.

2. Наріжте їх дрібними кубиками і відправте в сотейник. Ще один варіант - це пропустити їх через м'ясорубку з крупною сіткою.

3. Очистіть цибулю з часником і подрібніть.

4. Посоліть і поперчіть все за смаком.

5. Додайте рослинне масло і кетчуп. Поставте на вогонь і після закипання млоїте близько 2-3 годину, періодично помішуючи.

6. Після додайте оцет, протушкувати ще хвилин 10.

7. Перекладіть в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку. Знову відправте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Буквально через хвилину кабачкова ікра з кетчупом на зиму в домашніх умовах буде готова.

8. Залишилося тільки розкласти її в стерилізовані банки і закатати. Залишок, трохи остудивши, можна відразу подавати до столу.

Ось такий цікавий варіант, як приготувати кабачкову ікру з кетчупом на зиму. Вона виходить дуже пікантній, ароматної, красивою і неймовірно смачною. Прекрасна заготовка для всієї родини.

Схожі рецепти