Ікра кабачкова з баклажанами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смачна заготовка на зиму з приготуванням якої ви легко впораєтесь. А щоб напевно вийшло смачно і правильно - вам на допомогу цей простий рецепт. Не лінуйтеся і приготуйте, зима все з'їсть:)
У нашій родині баклажанну ікру не надто вітають, кабачкова йде на ура. А ще дуже здорово взимку з'їдається ось така - кабачкова з баклажанами. Тому по осені ми і займаємося заготівлею кабачків і баклажанів. Рецепт приготування дуже простий, ніяких особливих складнощів в ньому немає. Правда в цьому рецепті не передбачено додавання оцту і тому ми перестраховуємося і стерилізуємо ікру в банках, перед тим як її закатати. Ділюся з вами рецептом - як приготувати ікру кабачкову з баклажанами на зиму. Пробуйте і вирішуйте - підходить вам така ікра чи ні:)
- Баклажан - 5 кілограм (очищених)
- Кабачок - 2 кілограма (очищених)
- Морква - 1 кілограм
- Помідори - 2 кілограма
- Часник - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Рослинна олія - 250 грам
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок(2 ст. L - для варіння баклажан)
Займемося спочатку баклажанами. Їх добре помиємо і відправимо в каструлю з холодною підсоленою водою. Ставимо варити на середній вогонь на хвилин 15. Далі баклажани охолоджуємо, чистимо їх від шкірки і нарізаємо дрібненько.
Морква очистимо, помиємо і натремо на крупній тертці.
Очищену цибулю треба нарізати маленькими кубиками.
Помідори теж нарізаємо невеликими кубиками.
Якщо кабачки молоді, то можна не видаляти насіння і шкірку, але в старих видаляємо і шкірку, і насіння. Нарізаємо кабачки кубиками.
Очищений часник можна продавити через прес або ж дрібно нарізати ножем.
Далі змішуємо в каструлі морква, цибуля, помідори і кабачки. Додаємо туди рослинне масло і ставимо на середній вогонь обсмажувати хвилин на 7-10.
Потім відправляємо часник і баклажани в каструлю і солимо.
Добре все перемішуємо, чекаємо поки ікра закипить і далі 40 хвилин варимо на невеликому вогні періодично помішуючи.
Киплячу ікру перекладаємо в банки, накриваємо кришками і пастеризуємо 30 хвилин, якщо літрові банки і 20 хвилин - пол літрові. Потім закочує банки і відправляємо остигати.