Рецепт Ікра кабачкова з баклажанами на зиму фото

Ікра кабачкова з баклажанами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Смачна заготовка на зиму з приготуванням якої ви легко впораєтесь. А щоб напевно вийшло смачно і правильно - вам на допомогу цей простий рецепт. Не лінуйтеся і приготуйте, зима все з'їсть:)

Опис приготування:

У нашій родині баклажанну ікру не надто вітають, кабачкова йде на ура. А ще дуже здорово взимку з'їдається ось така - кабачкова з баклажанами. Тому по осені ми і займаємося заготівлею кабачків і баклажанів. Рецепт приготування дуже простий, ніяких особливих складнощів в ньому немає. Правда в цьому рецепті не передбачено додавання оцту і тому ми перестраховуємося і стерилізуємо ікру в банках, перед тим як її закатати. Ділюся з вами рецептом - як приготувати ікру кабачкову з баклажанами на зиму. Пробуйте і вирішуйте - підходить вам така ікра чи ні:)

  • Баклажан - 5 кілограм (очищених)
  • Кабачок - 2 кілограма (очищених)
  • Морква - 1 кілограм
  • Помідори - 2 кілограма
  • Часник - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Рослинна олія - 250 грам
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок(2 ст. L - для варіння баклажан)
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 1
Займемося спочатку баклажанами. Їх добре помиємо і відправимо в каструлю з холодною підсоленою водою. Ставимо варити на середній вогонь на хвилин 15. Далі баклажани охолоджуємо, чистимо їх від шкірки і нарізаємо дрібненько.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 2
Морква очистимо, помиємо і натремо на крупній тертці.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 3
Очищену цибулю треба нарізати маленькими кубиками.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 4
Помідори теж нарізаємо невеликими кубиками.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 5
Якщо кабачки молоді, то можна не видаляти насіння і шкірку, але в старих видаляємо і шкірку, і насіння. Нарізаємо кабачки кубиками.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 6
Очищений часник можна продавити через прес або ж дрібно нарізати ножем.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 7
Далі змішуємо в каструлі морква, цибуля, помідори і кабачки. Додаємо туди рослинне масло і ставимо на середній вогонь обсмажувати хвилин на 7-10.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 8
Потім відправляємо часник і баклажани в каструлю і солимо.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 9
Добре все перемішуємо, чекаємо поки ікра закипить і далі 40 хвилин варимо на невеликому вогні періодично помішуючи.
ікра кабачкова з баклажанами на зиму - фото крок 10
Киплячу ікру перекладаємо в банки, накриваємо кришками і пастеризуємо 30 хвилин, якщо літрові банки і 20 хвилин - пол літрові. Потім закочує банки і відправляємо остигати.

Схожі рецепти