Рецепт Кабачкова ікра з баклажанами фото

Кабачкова ікра з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Кабачок і баклажан - овочі одного виду. Саме тому вони дуже добре поєднуються. Я розповім вам рецепт кабачкової ікри з баклажанами. Вам сподобається така заготовка на зиму

Приступимо. Приготувати кабачкову ікру з баклажанами можна так:

1. Ви знаєте, що у баклажанів гіркий сік, тому для початку ми їх відварити. Очистіть від шкірки, наріжте кубиками і закиньте в воду. Нехай варяться до тих пір, поки не стануть м'якими.

2. Варені баклажани відкиньте на друшляк, нехай цей самий гіркий сік стікає.

3. Поки баклажани остигають, наріжте дрібно цибулю. Лука повинно бути приблизно в два рази менше, ніж кабачків, тільки тоді він дасть смак.

4. Кабачки почистіть від шкірки, виберіть насіння і наріжте кабачки кубиками.

5. Підготуйте сковороду. Налийте і розігрійте рослинне масло. Спочатку обсмажити цибулю, до стану прозорості.

6. Як тільки цибуля стане золотистим, додайте до нього кабачки і тушкуйте, поки вони не дадуть сік. Якщо кабачки вже сухі, і трохи соку, додайте трохи води.

7. Очистіть помідори від шкірки. Щоб було легше чистити, опустіть помідори в окріп на 1-2 хвилини.

8. Як тільки цибуля і кабачки стали м'якими, додайте до них дрібно нарізані помідори. Але тільки частина, другу додамо трохи пізніше.

9. Баклажани подрібніть в м'ясорубці або блендером.

10. Коли ікра трохи загасити, викладіть залишилися помідори. І тушкуйте до випаровування рідини.

11. Баклажани додаємо останніми з овочів, після того, як рідина випарувалася.

12. Додати сіль, поперчіть і тушкуйте ще хвилин п'ять, не більше.

13. Якщо ви не хочете заготовлювати кабачкову ікру на зиму, остудіть її під кришкою і подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Якщо ж кабачкова ікра з баклажанами планувалася, як заготівля на зиму, простерилизуйте банки, додайте в них по чайній або столовій (в залежності від розміру банки) ложки оцту і вливайте кабачкову ікру ще гарячою, прямо з вогню.

Ваша кабачкова ікра з баклажанами в домашніх умовах готова! Смачного!

  • Кабачки - 2 штуки
  • Баклажани - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук
  • Ріпчаста цибуля - 3-4 штук (середніх розмірів.)
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Мелений перець - За смаком
Приступимо. Приготувати кабачкову ікру з баклажанами можна так:

1. Ви знаєте, що у баклажанів гіркий сік, тому для початку ми їх відварити. Очистіть від шкірки, наріжте кубиками і закиньте в воду. Нехай варяться до тих пір, поки не стануть м'якими.

2. Варені баклажани відкиньте на друшляк, нехай цей самий гіркий сік стікає.

3. Поки баклажани остигають, наріжте дрібно цибулю. Лука повинно бути приблизно в два рази менше, ніж кабачків, тільки тоді він дасть смак.

4. Кабачки почистіть від шкірки, виберіть насіння і наріжте кабачки кубиками.

5. Підготуйте сковороду. Налийте і розігрійте рослинне масло. Спочатку обсмажити цибулю, до стану прозорості.

6. Як тільки цибуля стане золотистим, додайте до нього кабачки і тушкуйте, поки вони не дадуть сік. Якщо кабачки вже сухі, і трохи соку, додайте трохи води.

7. Очистіть помідори від шкірки. Щоб було легше чистити, опустіть помідори в окріп на 1-2 хвилини.

8. Як тільки цибуля і кабачки стали м'якими, додайте до них дрібно нарізані помідори. Але тільки частина, другу додамо трохи пізніше.

9. Баклажани подрібніть в м'ясорубці або блендером.

10. Коли ікра трохи загасити, викладіть залишилися помідори. І тушкуйте до випаровування рідини.

11. Баклажани додаємо останніми з овочів, після того, як рідина випарувалася.

12. Додати сіль, поперчіть і тушкуйте ще хвилин п'ять, не більше.

13. Якщо ви не хочете заготовлювати кабачкову ікру на зиму, остудіть її під кришкою і подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Якщо ж кабачкова ікра з баклажанами планувалася, як заготівля на зиму, простерилизуйте банки, додайте в них по чайній або столовій (в залежності від розміру банки) ложки оцту і вливайте кабачкову ікру ще гарячою, прямо з вогню.

Ваша кабачкова ікра з баклажанами в домашніх умовах готова! Смачного!

Схожі рецепти