Ікра кабачкова в рукаві на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Соковиту і смачну кабачкову ікру на зиму можна приготувати не тільки в казані, але і в духовці, наприклад - в рукаві. Блюдо вийде ароматним, апетитним, приготованим у власному соку.
Кабачкова ікра за цим рецептом виходить більш повітряної і соковитою, ніж її варіант приготування на плиті. Блюдо бажано зберігати на холоді, так як ікра - дуже примхлива консервація і дуже любить зривати кришки з банок. При бажанні в заготовку можна вмішати 0, 5 таблетки аспірину - він перешкоджає процесу бродіння.
- Кабачок - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки (великий)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 4 щіпки
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте кабачки і моркву, коренеплід очистіть від шкірки. Зріжте хвостики з усіх промитих овочів і викладіть їх в рукав для запікання. Ретельно зав'яжіть кінці рукава і помістіть овочі в форму. Розігрійте духовку до 250 градусів і запечіть вміст форми близько 20-25 хвилин до повної готовності.
Запечені овочі злегка остудіть.
Помідори залийте окропом на 10 хвилин і зніміть з них шкірку. Наріжте запечені овочі кружальцями.
Отпюріруйте овочі в глибокій ємності за допомогою погружного блендера або скористайтеся м'ясорубкою. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте цукор - він прибере кислинку оцту.
У сковороді з високими бортиками або в сотейнику, казані підсмажте очищений, промитий і нарізаний цибулю на рослинній олії протягом 3-4 хвилин до рум'яності.
Зменшіть нагрів, викладіть в ємність кабачкову ікру і спресуйте туди ж очищені часникові зубчики. Проваріть все близько 5-7 хвилин, накривши ємність кришкою від бризок. В цей час простерилизуйте банки або контейнери.
Влийте в ікру оцет і перемішайте, протомитися ще хвилину і викладіть блюдо в гарячі ємності, відразу ж закрийте і дайте охолонути, а після перенесіть в підвал або льох.
Подавайте консервовану закуску з овочів до столу в зиязикай час, коли так хочеться спробувати смак літа.