Рецепт Ікра кабачкова (на зиму) фото

Ікра кабачкова (на зиму)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кабачкова ікра - улюблена закуска дорослих і дітей, і немає нічого більш актуальною, коли сезон кабачків в розпалі. Сьогодні я розповім вам, як приготувати кабачкову ікру на зиму легко і просто!

Опис приготування:

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, як приготувати кабачкову ікру на зиму, то в підсумку вийде прекрасна закуска, яка стане фаворитом всіх членів сім'ї, це однозначно! Ікру можна подавати до новорічного столу, прикрасивши бутерброди свіжої гілочкою петрушки, яка додасть аромат і смак.

Для того щоб кабачкова ікра зберігалася цілий рік, необхідно заховати її в темне, прохолодне місце.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Морква - 250 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Корінь петрушки - 3-4 штук
  • Перець болгарський - 150 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Томати - 750 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець, мелений - 1 щіпка
1
Для того щоб приготувати кабачкову ікру на зиму без стерилізації, необхідно почати з очищення всіх овочів. Чистим кабачки, морква, цибуля і часник. Після того як всі овочі готові, нарізаємо їх на шматочки. Томати очищаємо від плодоніжок.
2
Коли всі овочі будуть нарізані, можна буде приступати до їх подрібнення. У цьому нам допоможе м'ясорубка, через яку необхідно пропустити всі овочі. Коли вийде однорідна маса, її необхідно буде викласти в каструлю або ж в глибоку чавунну сковороду, куди попередньо додаємо рослинне масло.
3
Наступним кроком ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Після того як овочева маса закипить, вогонь потрібно буде зменшити і томити все протягом 15-20 хвилин.
4
Спеції додаємо за 5 хвилин до закінчення готовності. У хід підуть сіль, перець, цукор. Додаємо і гарненько все перемішуємо, щоб спеції розподілилися рівномірно.
5
Коли ікра буде готова, розкладаємо її по банках, закочує і даємо охолонути. Ікра кабачкова на зиму готова, смачного!

Схожі рецепти