Рецепт Холодець з шинки фото

Холодець з шинки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Шинка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Холодець
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Холодець - тільки на вигляд складне блюдо, насправді готується він дуже просто, хоч і не швидко. А холодець з шинки взагалі не вимагає багато інгредієнтів і сил. Готуємо.

Опис приготування:

Холодець в такому розмаїтті готується тільки у нас, в Росії. Служить заливне приголомшливою закускою, його можна оригінально прикрасити, вилити в формі, зробити маленьким або великим - політ фантазії і ніяких обмежень. Головне, вибрати свій рецепт і дерзати. Я віддаю перевагу рецепт заливного з шинкою, просто і смачно.

Почнемо ми його приготування з того, що виберемо свіжу зелень. Це може бути петрушка, кріп, зелень селери або кінза. Все разом або окремо. Так само додайте зеленого горошку.

1. Спочатку підготуємо желатин. Залийте весь желатин склянкою бульйону і залиште на тридцять хвилин.

2. Потім інші інгредієнти. Шинку наріжте шматочками.

3. Свіжу зелень порубати. Перемішайте, якщо ви використовуйте різну.

4. Зелений горошок викладіть на тарілку, злийте зайвий сік.

5. Часник почистіть і дрібно-дрібно наріжте.

6. Підготуйте посуд для заливного. Це може бути одна велика салатниця, або кілька маленьких.

7. Викладіть на дно зелений горошок, часник, свіжу зелень і шинку.

8. Тепер повернемося до желатину. Розігрійте його до повного розчинення і зніміть з вогню.

9. Вилийте розчинений желатин в бульйон.

10. Добре посоліть, перемішайте і процідіть.

11. Бульйон повинен охолонути. Потім залийте ним, залишивши трохи бульйону, начинку.

12. Поставте майже готове заливне з шинкою в холодильник. Як тільки холодець трохи схопиться, вилийте бульйон і поверніть в холодильник.

У холодильнику заливне має стояти мінімум годину. Але найкраще потримати холодець з шинкою в холодильнику ніч.

Подавайте на стіл з гірчицею або хріном. Смачного!


  • М'ясний бульйон - 2 L (будь-на ваш смак.)
  • Желатин - 4 Ст. Ложки
  • Шинка - 400 грам
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Консервований зелений горошок - 200 грам
  • Часник - 6-7 зубчиків
Холодець в такому розмаїтті готується тільки у нас, в Росії. Служить заливне приголомшливою закускою, його можна оригінально прикрасити, вилити в формі, зробити маленьким або великим - політ фантазії і ніяких обмежень. Головне, вибрати свій рецепт і дерзати. Я віддаю перевагу рецепт заливного з шинкою, просто і смачно.

Почнемо ми його приготування з того, що виберемо свіжу зелень. Це може бути петрушка, кріп, зелень селери або кінза. Все разом або окремо. Так само додайте зеленого горошку.

1. Спочатку підготуємо желатин. Залийте весь желатин склянкою бульйону і залиште на тридцять хвилин.

2. Потім інші інгредієнти. Шинку наріжте шматочками.

3. Свіжу зелень порубати. Перемішайте, якщо ви використовуйте різну.

4. Зелений горошок викладіть на тарілку, злийте зайвий сік.

5. Часник почистіть і дрібно-дрібно наріжте.

6. Підготуйте посуд для заливного. Це може бути одна велика салатниця, або кілька маленьких.

7. Викладіть на дно зелений горошок, часник, свіжу зелень і шинку.

8. Тепер повернемося до желатину. Розігрійте його до повного розчинення і зніміть з вогню.

9. Вилийте розчинений желатин в бульйон.

10. Добре посоліть, перемішайте і процідіть.

11. Бульйон повинен охолонути. Потім залийте ним, залишивши трохи бульйону, начинку.

12. Поставте майже готове заливне з шинкою в холодильник. Як тільки холодець трохи схопиться, вилийте бульйон і поверніть в холодильник.

У холодильнику заливне має стояти мінімум годину. Але найкраще потримати холодець з шинкою в холодильнику ніч.

Подавайте на стіл з гірчицею або хріном. Смачного!

Схожі рецепти