Фрикадельки з шинки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні фрикадельки по-італійськи: з насиченим соусом і маслинами. Дивимося прямо зараз рецепт фрикадельок з шинки!
Для приготування фрикадельок з шинки мені знадобився фарш змішаний, зі свинини і яловичини. Трохи шинки можна додати в сам фарш, хоча вона відіграє помітну роль саме в соусі. Блюдо виходить дуже насиченим, обов'язково не шкодуйте спецій - каєнський перець, розмарин, зелень. До речі, можна не використовувати саме бульйон для соусу, це бажано, адже так буде більш наваристим блюдо. Дивимося рецепт.
- Фарш - 700 грам
- Яйця - 2 штуки
- Спеції - За смаком
- Шинка - 150 грам
- Сало - 70 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля - 2 штуки
- Маслини - 200 грам
- Помідори - 2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 0, 5 L
Змішайте яйця, фарш, цибуля подрібнений, часник і зелень. Ретельно перемішайте.
Помідори ріжемо шматочками.
Формуємо кульки з м'яса, обваляйте їх у борошні, обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Відкладаємо фрикадельки на тарілку.
Сало ріжемо (копчене краще), обсмажуємо.
Додаємо шинку.
Додаємо помідори, цибуля, ложку борошна, спеції, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 5.
Заливаємо бульйоном, чекаємо, коли закипить.
Викладаємо фрикадельки, вогонь зменшуємо і тушкуємо хвилин 30.
Для 5 хвилин до кінця готування додаємо маслини і зелень.
Готові фрикадельки з шинки подаємо з картопляним пюре. Смачного!
Готові фрикадельки з шинки подаємо з картопляним пюре. Смачного!