Холодець свинячий
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую ознайомитися як приготувати холодець свинячий без додавання желатину. Це супер смачний рецепт такої холодної закуски, яку ми знаємо і любимо з дитинства.
Після того, як холодець повністю застигне, переверніть форму і холодець вийде з ємності. Якщо ж з цим виникли проблеми, не потрібно колупати і деформувати закуску. Нагрійте воду в чайнику, вилийте її у велику ємність. На кілька секунд помістіть блюдо з холодцем в гарячу воду і холодець вийде красиво з форми. Подавайте холодець з гірчицею або хріном. Смачного!
- Свиняча нога - 4 кілограма
- Свинячі кістки - 2 кілограма
- Гомілки курячі - 0, 5 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, розділи - За смаком
Правити Видалити Підготуйте м'ясо. Зачистіть копитце на свинячий нозі, добре промийте під проточною водою. Помістіть м'ясо у велику каструлю, залийте водою, додайте сіль і кип'ятіть на повільному вогні протягом 5 годин.
Очистіть і промийте овочі.
Через 5 годин в бульйон відправте овочі і варіть також на повільному вогні протягом години.
Бульйон процідіть через сито.
Як м'ясо подостинет, відокремте його від кісток і відкладіть.
У ємність, в якій буде застигати холодець, викладіть відварені красиво розрізані яйця, морква і зелень, зверху розподіліть відварене м'ясо.
Залийте ємність до країв бульйоном і відправляйте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч до застигання.