Свинячий холодець з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Холодець зі свинини часто варять з ніжками. Але у мене рецепт без ніжок з желатином. Не всі їх люблять і не завжди вони лежать в холодильнику. Такий холодець виходить смачним і прозорим, як сльоза.
Холодець приготувати зовсім нескладно. Якщо ви не любите шар жиру на холодець, як не люблю цього я, то беріть нежирне м'ясо і варіть його на мінімальному вогні. Але якщо все-таки жир плаває на поверхні бульйону, для виконання таких. Каструлю з бульйоном поставте в холод. Коли жир застигне, зніміть його ножем або ложкою. Мій холодець з желатином виходить красивим, прозорим, як холодець і дуже смачним.
- Свиняча лопатка - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Желатин - 25 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 2, 5 L
- Часник - 4-5 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування холодцю.
Свинину помийте і викладіть в каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння і воду злийте. Після знову залийте м'ясо чистої, свіжої фільтрованої водою.
Знову доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть свинину на самому мінімальному вогні з відкритими кришкою каструлі. Через 10-15 хвилин додайте моркву і цибулю.
А також лавровий лист. Бульйон посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати чорний перець горошком.
Варіть свинину поки вона не стане зовсім м'якою. М'ясо повинно легко відходити від кістки.
Варену свинину дістаньте з каструлі.
У мисочку насипте желатин.
Залийте желатин холодною, кип'яченою водою. Дайте йому набрякнути протягом 10-15 хвилин.
Штам Бульйон. Добре нагрійте бульйон і викладіть желатин. Перемішуйте до повного розчинення желатину.
М'ясо відокремте від кістки і дрібно наріжте. Розкладіть по тарілках. Додайте подрібнений часник.
Залийте свинину з часником бульйоном.
Прикрасьте холодець за смаком і відправте в холод до повного застигання.
Холодець зі свинини з желатином готовий. Подавайте на закуску з хріном, гірчицею.