Холодець з рульки свинячий
(покроковий рецепт з фото)
Холодець з рульки свинячий виходить наваристим, м'ясним, густим і дуже смачним. Рулька - це свиняча гомілка або передпліччя. Для холодцю раджу використовувати і саму кінцівку, тільки обрізати кігті.
Холодець зі свинячої рульки вариться досить довго - близько 4 годин, за цей час бульйон стає дуже насиченим і навіть густим, а м'ясо добре відходить від кістки. Холодець зі свинячої рульки відрізняється від холодцю з півня каламутнішим бульйоном і білим жиром. Але смак такого холодцю набагато яскравіше і більш насиченою. Та й ви ніколи не будете переживати, що холодець застигне. Тому я рекомендую вам рецепт, як приготувати холодець з рульки свинячий, який обов'язково вийде смачним і ситним.
- Рулька свиняча - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви використовуєте не тільки рульку, немає я Ratica, то ретельно її промийте, сокиркою видаліть нижню частину. Очистіть овочі.
Покладіть в каструлю свинячу рульку, залийте її водою, щоб злегка покрила, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім воду злийте, рульку гарненько промийте.
Знову складіть рульку в каструлю, туди ж покладіть цілу цибулину і моркву, 5-6 зубчиків часнику. Часнику я завжди кладу багато, тоді смак холодцю виходить дуже насиченим і яскравим. Також трохи часнику можна видавити прямо в тарілки, куди будете розливати холодець. Залийте рульку водою і поставте на вогонь. Після закипання вогонь зменшите до мінімального. Час від часу знімайте піну.
Варіть холодець 3 годину, потім всипте сіль, додайте лавровий лист і перець горошком. Варіть ще 1 час.
З холодцю вийміть м'ясо, прохолодний. Бульйон процідіть від часнику та інших спецій. М'ясні відділи кісток, шкурки і жир видаліть. Подрібніть м'ясо за смаком - можете просто розділити на великі волокна, як це зробила я, або ж порізати ножем на більш дрібні частини або навіть пропустити через м'ясорубку.
Морква поріжте дрібними кубиками. Вона не тільки доповнить смак холодцю, але і послужить прикрасою для нього.
На дно глибоких тарілок викладіть м'ясо і морква.
Залийте злегка остигнув бульйоном, прикрасьте зверху гілочкою петрушки. Надішліть тарілки з холодком в прохолодне місце.
Застигне холодець з рульки свинячий досить швидко, вже через 2-3 годину, але я залишила його на ніч. На поверхні холодцю утворився товстий шар білого жиру. Перед подачею до столу його я раджу зняти ложкою, це зробити дуже просто.
Якщо хочете більш оригінально подати холодець, то опустіть тарілку на кілька хвилин у гарячу воду і переверніть на плоску тарілку. Зверху прикрасьте холодець зеленню і ягодами калини. Подавайте холодець з аджикою або гірчицею. Їжте із задоволенням!