Запікання свинячий рульки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь запікали свинячу рульку в духовці? Часу на підготовку витратите багато, але в підсумку отримаєте дивовижне ароматне блюдо з золотистою і рум'яною скоринкою, ніжне і соковите м'ясо.
З свинячий рульки ми найчастіше готуємо холодець або ж наваристий бульйон. Але з неї можна приготувати чудовий м'ясний делікатес. Дивіться, як зробити запікання свинячий рульки в духовці за всіма правилами. Процес приготування довгий, але, якщо ми хочемо отримати смачне і дуже соковите м'ясо, то варто трохи потерпіти. Таку рульку можна і на святковий стіл поставити.
- Свиняча рулька - 1 штука (близько 1, 5 кг)
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Кмин - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Майоран сушений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Гірчиця в зернах - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сушена петрушка - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Паприка - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Свинячу рульку потрібно ретельно отскоблить ножем, помити, а потім залити холодною водою і залишити на добу.
Потім ножем робимо в рулька невеликі проколи і вставляємо в них часточки очищеного часнику. У мисці змішуємо всі сухі спеції, сіль і соєвий соус, намазуємо рульку з усіх боків цим маринадом. Ми залишаємо маринуватися м'ясо на ніч в холодильнику.
Рукав для запікання всередині змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рульку, зав'язуємо рукав і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 2 годину.
Періодично можна струшувати рукав, щоб соки краще просочували рульку. Для 20 хвилин до закінчення готування розкрийте рукав, щоб рулька вийшла з рум'яною скоринкою.