Бажання з шиї свинячий
(покроковий рецепт з фото)
Без буженини в нашій родині не обходиться жодне свято! кілька салатів, картопелька, а головна прикраса столу - м'ясна страва - буженина з часником зі свинячої шиї, запечена великим шматком.
Це простий спосіб прикрасити стіл досить простим стравою. Так як основний інгредієнт - м'ясо, то його можна вважати основним. Підготовка мінімальна, необхідна хороша справна духовка і позитивний настрій.
- Шия свиняча - 1, 2-2 кілограма (м'ясо вибираємо середньої жирності, свіже, не морожене.)
- Часник - 4 штуки (я беру часнику побільше, якщо головки середнього розміру
) - Морква - 2 штуки (вибираємо солодку морквину середнього розміру)
- Суміш перців - 10 грам (на великий шматок м'яса йде пачка суміші перців, важливо, щоб був запашний перець)
- Гавайська сіль - 4 чайних ложки (дуже корисна сіль, ми завжди її використовуємо, суб'єктивно - м'ясо з нею ніжніше)
- Естрада - 10 грам (аромат м'яса розкривається з естрагоном)
1. Для початку потрібно помити м'ясо проточною водою, зрізати зайві плівки.
2. Своїм та чистимо моркву. Можна дрібно порізати, але я натираю на крупній тертці. Чистим чеснок, розрізаємо кожну часточку на 3-4 частини.
3. У м'ясі зробимо надрізи гострим ножем, застромимо в кожен шматочок часнику. Часнику у нас багато, так що він нашпигує всю шийку, а тертою морквиною доведеться посипати зверху разом зі спеціями.
4. Поки розігрівається духовка (до 180 градусів), посипаємо м'ясо перцем, сіллю, морквою і естрагоном, даємо постояти хвилин 10 перед тим, як загорнути у фольгу.
5. Огорнуте в три шари м'ясо ставимо в духовку. Час випікання - 2, 5 годину. Подавати найкраще з картоплею.