Домашня ковбаса в свинячий сітці
(покроковий рецепт з фото)
Досить простий рецепт, який не потребує дорогих продуктів. Але результат, безумовно, порадує будь-яку господарку, тим більше, що таку ковбасу не соромно подати і до святкового столу!
Рекомендується зберігати готову ковбаску в емальованому посуді зі смальцем. Що стосується заготовок, то їх можна зберігати в морозилці і з успіхом смажити на відкритому вогні - на решітці над мангалом. Дивіться рецепт, як приготувати домашню ковбасу в свинячий сітці.
- Свинина - 1 кілограм
- Свиняче сало - 250 грам (нежирне)
- Сіль - 150 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Насіння зеленого кардамону - 1/2 чайних ложки
- Семяна чорного кмину - 1/2 чайних ложки(kalindzhi, Cernuska, нигелла)
- Червоний гострий перець - 1 За смаком
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Свиняча сальна сітка - 1 штука
Готую фарш, для цього нарізаю свинину і свиняче сало на тонкі довгі смужки. Але так роблю не з усім наявним м'ясом, а приблизно з третиною. А решта пропускаю через м'ясорубку.
Подрібнюю в ступці все приготовані спеції, додаю в фарш. Туди ж вливаю дві столові ложки коньяку, після чого відправляю його на 1-2 дня в холодильник, щоб просочився.
Тим часом готував свинячу сітку. Ретельно промиваю її, якщо дозволяє час, то іноді навіть вимочую в слабкому розчині оцту - так сітка стане більш еластичною і білої. Нарізаю її на квадрати діагоналлю приблизно 20-25 см. Злегка підсолювати і тримаю поруч з фаршем теж 1-2 дня (можна навіть в одному посуді).
Через зазначений час дістаю "заготовки", в фарш додаю трохи води - це необхідно для того, щоб начинка в сітці не розсипалася і була "липкою" . Воду можна замінити бульйоном - так навіть краще. Потім укладаю на сітку фарш, а зверху - красиво - смужки з м'яса і сала.
Досить щільно загортаю ковбаски в сітку. Діаметр готового виробу - 5-6 см. Ці рульки відправляю в духовку (вона повинна бути розігріта до 120 градусів). Запікаю до готовності, але не менше 1 годину - я, як правило, орієнтуюся на рум'янцю. Всім - смачного!