Рецепт Домашня часникова ковбаса фото

Домашня часникова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Свинина, Птах, Курка, Куряче філе
Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, На сніданок

Що може бути краще бутерброда з ковбаскою на сніданок? А якщо це домашня ковбаса, то день вдався. А як зробити цю смачну і щільну ковбасу я Вам зараз покажу.

Для приготування такої ковбаси найкраще підійде свиняча шия і куряча грудка. Не давайте нагрітися фаршу вище 12 градусів, інакше виділиться велика кількість соку під час приготування ковбаси. Молоко повинно бути крижаним. Синюгу можна замінити білковою оболонкою, а начиняти за допомогою м'ясорубки з насадкою або просто ложкою. Після того, як фарш постоїть у холодильнику, він ущільнився, тому ковбасу потрібно буде перев'язати. Зберігається ковбаса в холодильнику в папері або вакуумі. Пригощайтеся!

  • Свинина - 800 грам
  • Куряче філе - 800 грам
  • Сіль - 16 грам
  • Сіль нітритний - 16 грам
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Часниковий порошок - 2 чайних ложки
  • Синюга Бараняча - 1 штука (діаметр - 80)
  • Молоко - 100 мілілітрів
домашня часникова ковбаса - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
домашня часникова ковбаса - фото крок 2
Наріжте куряче філе і свинину. Надішліть в морозилку і злегка подморозьте.
домашня часникова ковбаса - фото крок 3
Пропустіть через м'ясорубку. Додайте молоко, спеції, два види солі. Швидко перемішайте.
домашня часникова ковбаса - фото крок 4
Замочіть синюгу згідно з інструкцією. Набийте її щільно фаршем. Зауважте туго кінці. Надішліть ковбасу в холодильник на добу.
домашня часникова ковбаса - фото крок 5
Підвісьте на 8 годин при кімнатній температурі. Потім готуйте в духовці на решітці при температурі 80 градусів.
домашня часникова ковбаса - фото крок 6
Готуйте ковбасу до 75-77 градусів всередині батона. Охолодіть батони ковбаси в чаші з холодною водою. Вийміть, обсушити і приберіть в холодильник на дванадцять годин.
домашня часникова ковбаса - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти