Домашня часникова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще бутерброда з ковбаскою на сніданок? А якщо це домашня ковбаса, то день вдався. А як зробити цю смачну і щільну ковбасу я Вам зараз покажу.
Для приготування такої ковбаси найкраще підійде свиняча шия і куряча грудка. Не давайте нагрітися фаршу вище 12 градусів, інакше виділиться велика кількість соку під час приготування ковбаси. Молоко повинно бути крижаним. Синюгу можна замінити білковою оболонкою, а начиняти за допомогою м'ясорубки з насадкою або просто ложкою. Після того, як фарш постоїть у холодильнику, він ущільнився, тому ковбасу потрібно буде перев'язати. Зберігається ковбаса в холодильнику в папері або вакуумі. Пригощайтеся!
- Свинина - 800 грам
- Куряче філе - 800 грам
- Сіль - 16 грам
- Сіль нітритний - 16 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Часниковий порошок - 2 чайних ложки
- Синюга Бараняча - 1 штука (діаметр - 80)
- Молоко - 100 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Наріжте куряче філе і свинину. Надішліть в морозилку і злегка подморозьте.
Пропустіть через м'ясорубку. Додайте молоко, спеції, два види солі. Швидко перемішайте.
Замочіть синюгу згідно з інструкцією. Набийте її щільно фаршем. Зауважте туго кінці. Надішліть ковбасу в холодильник на добу.
Підвісьте на 8 годин при кімнатній температурі. Потім готуйте в духовці на решітці при температурі 80 градусів.
Готуйте ковбасу до 75-77 градусів всередині батона. Охолодіть батони ковбаси в чаші з холодною водою. Вийміть, обсушити і приберіть в холодильник на дванадцять годин.
Смачного!