Часникова паста
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт часниковою пасти потрібен кожній господині. І соус, і медицина! Класичний рецепт часниковою пасти - завжди у мене під рукою. Я його використовую як для гарячих, так і для холодних страв.
Рецепт часниковою пасти:
1. Часник очистіть. Зубчики пропустіть через прес або смолите в комбайні.
2. Отриману масу змішайте з сіллю. Треба, щоб сіль розчинилася.
3. Потім, помішуючи, повільно вводите воду, лимонний сік, півчашки масла до утворення емульсії. Масло, що вводите повільно і не забувайте заважати.
4. Помістіть пасту на ніч в холодильник, щоб смаки перемішалися.
От і все, паста готова!
Із вказаної кількості виходить приблизно 500 г часникової пасти.
Зберігайте в закритих контейнерах або банку в холодильнику.
Паста зберігається в холодильнику більше чотирьох тижнів. Безумовно, якщо ви її не з'їсте раніше.
Використовувати часникову пасту можна всюди - для приготування бутербродів, соусу для піци, при випічці м'яса і в якості самостійного соусу до холодних і гарячих закусок.
Я часто додаю часникову пасту в суп або гасіння. Взагалі, це - універсальна паста і зручна вона тим, що протягом тривалого часу є під рукою. Не треба чистити, тиснути часник знову і знову.
Мій чоловік каже, що класичний рецепт часниковою пасти прийшов до нас з Вірменії. Що ж, спасибі вірменам за чудовий рецепт!
До речі, по бажанню, в пасту (і якщо збираєтеся швидко використовувати) можна додати зелень.
Смачного! Будьте здорові і смачно харчуйтеся!
- Часник - 120 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 40 грам
- Лимонний сік - 40 грам
1. Часник очистіть. Зубчики пропустіть через прес або смолите в комбайні.
2. Отриману масу змішайте з сіллю. Треба, щоб сіль розчинилася.
3. Потім, помішуючи, повільно вводите воду, лимонний сік, півчашки масла до утворення емульсії. Масло, що вводите повільно і не забувайте заважати.
4. Помістіть пасту на ніч в холодильник, щоб смаки перемішалися.
От і все, паста готова!
Із вказаної кількості виходить приблизно 500 г часникової пасти.
Зберігайте в закритих контейнерах або банку в холодильнику.
Паста зберігається в холодильнику більше чотирьох тижнів. Безумовно, якщо ви її не з'їсте раніше.
Використовувати часникову пасту можна всюди - для приготування бутербродів, соусу для піци, при випічці м'яса і в якості самостійного соусу до холодних і гарячих закусок.
Я часто додаю часникову пасту в суп або гасіння. Взагалі, це - універсальна паста і зручна вона тим, що протягом тривалого часу є під рукою. Не треба чистити, тиснути часник знову і знову.
Мій чоловік каже, що класичний рецепт часниковою пасти прийшов до нас з Вірменії. Що ж, спасибі вірменам за чудовий рецепт!
До речі, по бажанню, в пасту (і якщо збираєтеся швидко використовувати) можна додати зелень.
Смачного! Будьте здорові і смачно харчуйтеся!