Рецепт Часникова паста фото

Часникова паста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Простий рецепт часниковою пасти потрібен кожній господині. І соус, і медицина! Класичний рецепт часниковою пасти - завжди у мене під рукою. Я його використовую як для гарячих, так і для холодних страв.

Опис приготування:

Рецепт часниковою пасти:

1. Часник очистіть. Зубчики пропустіть через прес або смолите в комбайні.

2. Отриману масу змішайте з сіллю. Треба, щоб сіль розчинилася.

3. Потім, помішуючи, повільно вводите воду, лимонний сік, півчашки масла до утворення емульсії. Масло, що вводите повільно і не забувайте заважати.

4. Помістіть пасту на ніч в холодильник, щоб смаки перемішалися.

От і все, паста готова!

Із вказаної кількості виходить приблизно 500 г часникової пасти.

Зберігайте в закритих контейнерах або банку в холодильнику.

Паста зберігається в холодильнику більше чотирьох тижнів. Безумовно, якщо ви її не з'їсте раніше.

Використовувати часникову пасту можна всюди - для приготування бутербродів, соусу для піци, при випічці м'яса і в якості самостійного соусу до холодних і гарячих закусок.

Я часто додаю часникову пасту в суп або гасіння. Взагалі, це - універсальна паста і зручна вона тим, що протягом тривалого часу є під рукою. Не треба чистити, тиснути часник знову і знову.

Мій чоловік каже, що класичний рецепт часниковою пасти прийшов до нас з Вірменії. Що ж, спасибі вірменам за чудовий рецепт!

До речі, по бажанню, в пасту (і якщо збираєтеся швидко використовувати) можна додати зелень.

Смачного! Будьте здорові і смачно харчуйтеся!


  • Часник - 120 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 40 грам
  • Лимонний сік - 40 грам
Рецепт часниковою пасти:

1. Часник очистіть. Зубчики пропустіть через прес або смолите в комбайні.

2. Отриману масу змішайте з сіллю. Треба, щоб сіль розчинилася.

3. Потім, помішуючи, повільно вводите воду, лимонний сік, півчашки масла до утворення емульсії. Масло, що вводите повільно і не забувайте заважати.

4. Помістіть пасту на ніч в холодильник, щоб смаки перемішалися.

От і все, паста готова!

Із вказаної кількості виходить приблизно 500 г часникової пасти.

Зберігайте в закритих контейнерах або банку в холодильнику.

Паста зберігається в холодильнику більше чотирьох тижнів. Безумовно, якщо ви її не з'їсте раніше.

Використовувати часникову пасту можна всюди - для приготування бутербродів, соусу для піци, при випічці м'яса і в якості самостійного соусу до холодних і гарячих закусок.

Я часто додаю часникову пасту в суп або гасіння. Взагалі, це - універсальна паста і зручна вона тим, що протягом тривалого часу є під рукою. Не треба чистити, тиснути часник знову і знову.

Мій чоловік каже, що класичний рецепт часниковою пасти прийшов до нас з Вірменії. Що ж, спасибі вірменам за чудовий рецепт!

До речі, по бажанню, в пасту (і якщо збираєтеся швидко використовувати) можна додати зелень.

Смачного! Будьте здорові і смачно харчуйтеся!

Схожі рецепти