Адигейська часникова сіль
(покроковий рецепт з фото)
Дуже зручний варіант приправи. Готується швидко, зберігається довго і надає стравам прекрасний аромат і смак. Її називають "адигейська сіль" або "часникова сіль" . Дивимося рецепт!
Навіть прості інгредієнти можна перетворити в унікальні! Це я говорю про сіль. Якщо візьмемо прості бюджетні інгредієнти - сіль, часник і кріп - перетремо їх, то у нас вийде адигейська часникова сіль. Це відмінна приправа для супів, тушкування, інших других страв.
- Часник - 100 грам
- Сіль - 200 грам
- Кріп сушений - 5 грам
1. Приготуємо продукти. Я буду використовувати йодовану кам'яну сіль, так як вона чистіша в порівнянні з кам'яною.
2. Очищаємо часник, промиваємо і рушником підсушують.
3. Кріп в ступці розтираємо до пилу.
4. Часник раджу перетирати частинами, щоб полегшити працю. Отже, кладемо по кілька зубчиків в ступку, додаємо сіль і товкачем розтираємо.
5. У процесі додаємо частинами сіль, щоб суміш перестала бути вологою.
6. Коли ви побачите, що сіль ввібрала всю вологу часнику, додайте кріп. Перемішайте.
7. Адигейська часникова сіль готова. Зберігати в щільно закритій банці. Використовувати для супів, других страв.