Рецепт Сванська сіль фото

Сванська сіль
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Сіль
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Весілля
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Хто бував на Кавказі, той напевно чув про таку чудову штуку, як сванська сіль. Ця приправа з унікальним запахом і смаком активно використовується в кавказької кухні. Робимо сванські сіль будинку!

Назва сванской солі походить від назви регіону Сванетія - це гірський регіон на північному заході Грузії. Сванська сіль, відрізняється унікальним запахом і смаком, традиційно використовується в якості приправи до безлічі найрізноманітніших страв. У самій Сванетії її вживають як звичайну сіль. Купити хорошу сванські сіль складно навіть в Москві, тому краще зробити її своїми руками. Рецепт наступний.

  • Koriandr - 2 Ст. Ложки
  • Кріп сушений - 1 Ст. Ложка
  • Пажитник сушений - 1 Ст. Ложка
  • Чорнобривці сушені - 1 Ст. Ложка
  • Перець чилі мелений сушений - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Часник - 100 грам
сванська сіль - фото крок 1
Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою маточки, блендера або кухонного комбайна.
сванська сіль - фото крок 2
Змішуємо всі інгредієнти, крім часнику. В отриману суміш спецій додаємо подрібнений часник.
сванська сіль - фото крок 3
Пальцями перемішуємо часник і спеції.
сванська сіль - фото крок 4
Повинна вийти ось така сванська сіль. За консистенцією вона схожа на мокрий пісок. Зберігати сванські сіль потрібно в сухому прохолодному місці в підходящої тарі.

Схожі рецепти