Сванська сіль
(покроковий рецепт з фото)
Хто бував на Кавказі, той напевно чув про таку чудову штуку, як сванська сіль. Ця приправа з унікальним запахом і смаком активно використовується в кавказької кухні. Робимо сванські сіль будинку!
Назва сванской солі походить від назви регіону Сванетія - це гірський регіон на північному заході Грузії. Сванська сіль, відрізняється унікальним запахом і смаком, традиційно використовується в якості приправи до безлічі найрізноманітніших страв. У самій Сванетії її вживають як звичайну сіль. Купити хорошу сванські сіль складно навіть в Москві, тому краще зробити її своїми руками. Рецепт наступний.
- Koriandr - 2 Ст. Ложки
- Кріп сушений - 1 Ст. Ложка
- Пажитник сушений - 1 Ст. Ложка
- Чорнобривці сушені - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі мелений сушений - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Часник - 100 грам
Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою маточки, блендера або кухонного комбайна.
Змішуємо всі інгредієнти, крім часнику. В отриману суміш спецій додаємо подрібнений часник.
Пальцями перемішуємо часник і спеції.
Повинна вийти ось така сванська сіль. За консистенцією вона схожа на мокрий пісок. Зберігати сванські сіль потрібно в сухому прохолодному місці в підходящої тарі.