Рецепт Сванська сіль фото

Сванська сіль
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Сіль
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Весілля
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 хв.

Хто бував на Кавказі, той напевно чув про таку чудову штуку, як сванська сіль. Ця приправа з унікальним запахом і смаком активно використовується в кавказької кухні. Робимо сванські сіль будинку!

Опис приготування:

Назва сванской солі походить від назви регіону Сванетія - це гірський регіон на північному заході Грузії. Сванська сіль, відрізняється унікальним запахом і смаком, традиційно використовується в якості приправи до безлічі найрізноманітніших страв. У самій Сванетії її вживають як звичайну сіль. Купити хорошу сванські сіль складно навіть в Москві, тому краще зробити її своїми руками. Рецепт наступний.

  • Koriandr - 2 Ст. Ложки
  • Кріп сушений - 1 Ст. Ложка
  • Пажитник сушений - 1 Ст. Ложка
  • Чорнобривці сушені - 1 Ст. Ложка
  • Перець чилі мелений сушений - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Часник - 100 грам
сванська сіль - фото крок 1
Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою маточки, блендера або кухонного комбайна.
сванська сіль - фото крок 2
Змішуємо всі інгредієнти, крім часнику. В отриману суміш спецій додаємо подрібнений часник.
сванська сіль - фото крок 3
Пальцями перемішуємо часник і спеції.
сванська сіль - фото крок 4
Повинна вийти ось така сванська сіль. За консистенцією вона схожа на мокрий пісок. Зберігати сванські сіль потрібно в сухому прохолодному місці в підходящої тарі.

Схожі рецепти