Базилікова сіль
(покроковий рецепт з фото)
У сезон прянощів і ароматних трав потрібно постаратися заготовити якомога більше. Але класти в салат сушену або заморожену зелень багато хто не люблять. А як хочеться відчути аромат літа в тарілці взимку. Ця сіль буде прекрасною альтернативою сушеної зелені!
Таку сіль можна приготувати практично з будь-пряною зеленню. Чим більше зелені, тим сильніше аромат і зеленішою заготівля. Сіль стане світліше після повного висихання. Зберігати її потрібно в щільно закритій банці. Я використовують таку сіль в салатах, супах, м'ясних і овочевих блюдах, а також додаю в пряну випічку. Пробуйте!
- Сіль - 100 грам
- Базилік - 5 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Листочки базиліка і сіль складіть в чашу блендера.
Подрібніть все на високій швидкості протягом 2-3 хвилин.
Викладіть сіль на застелену пергаментним папером посуд, покрийте тканиною (наприклад, марлі) і сушіть при кімнатній температурі протягом 4-6 годин, до повного висихання.
Смачного!