Часникова курка
(покроковий рецепт з фото)
Часниковий аромат і ніжний смак курки порадують тих, хто візьметься приготувати цю страву. Розповідаю, як приготувати часникову курку - сподіваюся, рецепт вам сподобається!
Простий рецепт приготування часникової курки допоможе вам убити своїх гостей незвичайним смаком цієї страви. Суміш запахів і смаків бекону, часнику і вершків - це щось! Курка насичується ніжними вершками, вбирає в себе аромат часнику і стає просто чудовою. Ваші гості не повірять, що таке блюдо приготовлено в домашніх умовах, а не замовлене з ресторану
- Курка - 1, 5 кілограма (можна взяти курячі ніжки)
- Бекон - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 300 мілілітрів (можна взяти дві частини вершків і одну частину води)
- Часник - 10 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка - 2 щіпки
Дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо на сковороді до стану сухих шкварок.
Витоплений жир залишаємо на сковороді, а шкварки поки прибираємо в окремий посуд. Додаємо до жиру вершкове масло.
Курку моєму, розрізаємо на частини і обсмажуємо на суміші жиру і вершкового масла .
Посипаємо шматочки паприкою і обсмажуємо з усіх боків. Обсмажені шматочки складаємо в форму для запікання.
У жир, що залишився від смаження курки виливаємо вершки, солимо і перчимо. Нехай закиплять і вимикаємо плиту.
Часник чистимо і нарізаємо пластинками.
Заливаємо курку соусом з вершків та викладаємо по верху пластинками часнику. Закриваємо форму фольгою і запікаємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 40-50. Коли курка готова, прибираємо запечений часник. Подаємо курку з будь-яким гарніром і не забуваємо про соус - він дуже смачний!