Часникова настоянка
(покроковий рецепт з фото)
Часникова настоянка - напій з досить специфічним ароматом, але який в період перших осінніх холодів, та й всю зиму, допоможе впоратися з першими симптомами застуди і підніме імунітет.
Настоянка на часнику - напій для справжніх гурманів. Цю настоянку варто пити невеликими порціями, особливо вона хороша в зимові вечори. Кількість часнику я б зменшувати не стала, а ось кількість перцю можна регулювати залежно від смакових уподобань. До речі, замість горілки можна також використовувати самогон або розведений спирт.
- Горілка - 500 мілілітрів
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець гіркий - 1/2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Дрібно наріжте часник. Можна пропустити через прес.
Гострий перець поріжте на шматочки. Від насіння можна не очищати. Якщо у вас занадто пекучий перець, можна взяти зовсім невеликий шматочок.
Складіть в чисту баночку часник і перець, залийте горілкою.
Накрийте капроновою кришкою і поставте на 3 дні в темне місце.
Через три дні процідіть настоянку. Для цього в лійку покладіть шматочок вати і пропустіть через нього рідину в іншу посудину.
Настоянка готова. Зберігати можна як в холодильнику, так і при кімнатній температурі в герметично закритій тарі.
Часникова настоянка готова!