Рецепт Домашня докторська ковбаса фото

Домашня докторська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Молочні продукти , Яловичина , Яйця , Молоко , Ковбаса , Варена ковбаса
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Докторська ковбаса від того і називається докторської, що її призначали при різних захворюваннях. Ковбасу за старовинними рецептами сьогодні годі й шукати. Розповідаю, як приготувати домашню докторську ковбасу.

Опис приготування:

Рецепт сучасної докторської ковбаси далекий від ідеалу, тому рекомендую її зробити самостійно. Процес приготування і рецептура прості. Таку ковбасу можна сміливо давати навіть маленьким діткам. Можна нарізати її на бутерброди або подати з гарніром.

  • Яловичина - 250 грам
  • Свинина - 0, 7 кілограма
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 3 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
1
Вимийте м'ясо і наріжте його великими шматочками, потім пропустіть через м'ясорубку.
2
Змішайте обидва види фаршу, вбийте куряче яйце, влийте молоко і додайте спеції, перемішайте.
3
Викладіть всі інгредієнти в чашу блендера і ще раз гарненько збийте, щоб маса вийшла схожою на пюре.
4
Розстелите пергамент і викладіть фарш в формі ковбаси, скрутіть ковбаску, загорнувши в папір, зв'яжіть краю.
5
Оберніть ковбасу харчовою плівкою, обв'яжіть натуральної ниткою.
6
У велику каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, потім опустіть ковбасу, варите 80 хвилин, а потім дістаньте з води.
7
Залиште ковбасу до охолодження при кімнатній температурі, а потім надішліть на ніч в холодильник.
8
Нарізайте ковбасу разом з пекарської папером і плівкою, як звичайну. Смачного!

Схожі рецепти