Ковбаса домашня докторська
(покроковий рецепт з фото)
Натуральна, ароматна, ніжна і смачна ковбаса може бути приготовлена і своїми зусиллями. Відмінно підійде для бутербродів, окрошки, олів'є і домашньої піци. Експериментуємо разом!
Прочитайте інструкцію "як приготувати докторську домашню ковбасу" і виконайте кроки, для того щоб отримати натуральну ковбасу, без сторонніх добавок і хімічних речовин. Дам маленьку пораду: для приготування найкраще брати свинину якомога менше жирну, так як ковбаса повинна вийти легкої і ніжною.
- Свинина - 4 кілограма
- Яловичина - 1 кілограм
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх мелений - 1, 5 Ст. Ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Яйця курячі - 5 штук
- Молоко сухе - 80 грам
- Вода холодна - 1 літр
- Натуральні білкові оболонки - 2 штуки
1
Підготуйте всі продукти. За допомогою м'ясорубки перекрутити два види м'яса, бажано двічі.
2
У вийшов фарш додаємо всі сипучі спеції, добре перемішуємо.
3
Не перестаючи заважати, поступово вливаємо воду.
4
Щоб приготувати цю ковбасу, нам не обійтися без кухонного процесора, в який ми вкладаємо фарш, включаємо прилад на 3 хвилини і отримуємо напіврідку консистенцію.
5
У білкові оболонки акуратно утрамбовуємо фарш і ставить наші ковбаски на одну годину в холодильник.
6
Так само необхідна коптильна камера, в яку ми поміщаємо нашу ковбасу на одну годину при температурі 50 градусів, далі наступну годину при температурі вже 60 градусів і останні чотири години при температурі 75 градусів. Кінцева температура самої ковбаси повинна становити 65 градусів.
7
Після копчення занурюємо ковбасу в воду з льодом на п'ять хвилин. І після цього необхідно провітрити ковбасу протягом 6 годин.
8
Готово! Можна упакувати герметично. Смачного!