Рецепт Ковбаса докторська в домашніх умовах фото

Ковбаса докторська в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Фарш , Яловичина , Ковбаса , Варена ковбаса
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Бутерброди
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цікавий і дуже простий рецепт приготування докторської ковбаси в домашніх умовах. Знадобиться два види м'яса (яловичина і свинина), молоко і спеції.

Опис приготування:

Приготувати таку ковбасу можна і вручну, не використовуючи м'ясорубку. Головне, щоб був блендер, за допомогою якого потрібно буде подрібнити масу в паштет. Начинити ковбасу після цього можна вручну, зав'язавши гарненько кінці. Вариться така ковбаса докторська в домашніх умовах не більше однієї години при температурі 85 градусів. Головне її не переварити, щоб ковбаса не вийшла дуже сухий.

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Яловичина - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
ковбаса докторська в домашніх умовах - фото крок 1
1. З безлічі рецептів приготування домашньої ковбаси цей рецепт мені сподобався найбільше. Беремо свинину і яловичину, два яйця, молоко, сіль і спеції.
ковбаса докторська в домашніх умовах - фото крок 2
2. Перекручуємо фарш на м'ясорубці. Розмір помелу повинен бути невеликий. В цілому, щоб приготувати ковбасу докторську в домашніх умовах потрібна електром'ясорубка з насадками для приготування домашніх ковбас.
ковбаса докторська в домашніх умовах - фото крок 3
3. Після перекручування фаршу змішуємо свинячий і яловичий, після чого подрібнюємо його в блендері. Маса повинна вийти паштетообразной. Додаємо молоко, яйця і спеції за смаком, після чого доводимо масу до однорідної консистенції.
ковбаса докторська в домашніх умовах - фото крок 4
4. Попередньо потрібно замочити черево в холодній воді. Нанизуємо кишку на насадку для ковбас і акуратно фаршируємо отриманим фаршем. Робити це потрібно акуратно, щоб кишка не порвалася. Кінці туго зав'язуємо. Тим часом кип'ятимо воду і даємо їй охолонути до температури 80 градусів. Потім відправляємо ковбасу варитися на дуже слабкому вогні близько 50 хвилин.
ковбаса докторська в домашніх умовах - фото крок 5
5. Виймаємо акуратно ковбасу і даємо їй охолонути. Краще після охолодження покласти в холодильник на одну годину, після чого можна подавати до столу.

Схожі рецепти