Ковбаса докторська в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий і дуже простий рецепт приготування докторської ковбаси в домашніх умовах. Знадобиться два види м'яса (яловичина і свинина), молоко і спеції.
Приготувати таку ковбасу можна і вручну, не використовуючи м'ясорубку. Головне, щоб був блендер, за допомогою якого потрібно буде подрібнити масу в паштет. Начинити ковбасу після цього можна вручну, зав'язавши гарненько кінці. Вариться така ковбаса докторська в домашніх умовах не більше однієї години при температурі 85 градусів. Головне її не переварити, щоб ковбаса не вийшла дуже сухий.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Яловичина - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. З безлічі рецептів приготування домашньої ковбаси цей рецепт мені сподобався найбільше. Беремо свинину і яловичину, два яйця, молоко, сіль і спеції.
2. Перекручуємо фарш на м'ясорубці. Розмір помелу повинен бути невеликий. В цілому, щоб приготувати ковбасу докторську в домашніх умовах потрібна електром'ясорубка з насадками для приготування домашніх ковбас.
3. Після перекручування фаршу змішуємо свинячий і яловичий, після чого подрібнюємо його в блендері. Маса повинна вийти паштетообразной. Додаємо молоко, яйця і спеції за смаком, після чого доводимо масу до однорідної консистенції.
4. Попередньо потрібно замочити черево в холодній воді. Нанизуємо кишку на насадку для ковбас і акуратно фаршируємо отриманим фаршем. Робити це потрібно акуратно, щоб кишка не порвалася. Кінці туго зав'язуємо. Тим часом кип'ятимо воду і даємо їй охолонути до температури 80 градусів. Потім відправляємо ковбасу варитися на дуже слабкому вогні близько 50 хвилин.
5. Виймаємо акуратно ковбасу і даємо їй охолонути. Краще після охолодження покласти в холодильник на одну годину, після чого можна подавати до столу.