Ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Куплені вироби з м'яса не викликають довіри? Тоді пропоную вам трохи попрацювати на кухні і приготувати їх самостійно. Ось вам рецепт приготування ковбаси в домашніх умовах.
Якщо ви ще не знаєте, як зробити ковбасу в домашніх умовах смачну і максимально схожою на те, що продається в магазинах, тоді цей рецепт для вас. Такі ковбаски ідеально підійдуть для сніданків і пікніка.
- М'ясо - 2 кілограма
- Кишки - За смаком
- Сіль - 3 чайних ложки
- Часник - 5-7 зубчиків
- Перець - 0.5 чайних ложки
1. Рецепт приготування ковбаси в домашніх умовах відрізняється досить складним процесом підготовки інгредієнтів. Саме трудомістке - це очищення кишок. Кишки - це ідеальна натуральна оболонка для ковбаси. Найкраще підійдуть свинячі кишки. Їх необхідно промити під проточною водою, а потім вивернути і очистити. Як слід вимити їх ще раз і продезінфікувати. Зробити це можна в спиртовому (50 мл горілки на 500 мл води) або содовому (2 чайні ложки соди на 1 літр води) розчині. Залишити кишки в розчині на 1-1.5 годину.
2. За цей час можна зайнятися начинкою. Використовувати найкраще поєднання декількох видів м'яса. Прекрасно підійде нежирна свинина, телятина в поєднанні з невеликою кількістю сала. М'ясо необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Пропустити через м'ясорубку.
3. Що стосується добавок в фарш - це дійсно поле для фантазії. Сіль і перець - необхідний мінімум, який можна доповнювати за смаком. В даному варіанті використовується тільки часник - це скоріше класичний рецепт ковбаси в домашніх умовах. Однак при бажанні можна додати будь-які спеції за смаком. Все ретельно перемішати.
4. Кишки потрібно дістати з розчину і ретельно промити. Краще використовувати кишки не більше 30 сантиметрів, щоб було зручно з ними працювати. Кишки потрібно наповнити фаршем, але не дуже утрамбовуючи. Якщо у вас немає спеціальної насадки, можна використовувати підручні засоби - обрізане горлечко невеликий пляшки, наприклад.
5. Кишки потрібно щільно зав'язати з двох сторін, а при бажанні стягнути через певну відстань, формуючи невеликі ковбаски. У такому вигляді потрібно залишити ковбасу на 4-5 годин, щоб вона наситилися смаком спецій.
6. Ковбасу викласти на деко або в форму для запікання, попередньо трохи змастивши маслом. Щоб дати вихід зайвої рідини і пару можна зробити невеликі проколи - 5-7 штук на ковбаску. Відправити в розігріту духовку і готувати близько 1 годину. У процесі можна перевернути ковбаски, щоб вони рівномірно підсмажилися.
7. Ще один варіант - це приготувати ковбаски на вогнищі. Вони виходить напрочуд соковитими, смачними, а головне - вони натуральні. Ось і весь простий рецепт ковбаси в домашніх умовах, який може повторити кожен.