Печінкова ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що дуже смачну ковбасу можна робити з різних субпродуктів. Печінкова, наприклад, виходить дуже ніжною і смачною. І їсти її можна, коли завгодно!
Для того, щоб приготувати домашню печінкову ковбасу, придбайте необхідну кількість продуктів, а також натуральні кишки для формування страви. Перед термообробкою не забудьте проткнути ковбаски голкою в декількох місцях - таким чином вони точно не лопнуть. Проваріть ковбаски в киплячій воді протягом 2 хвилин. Далі складіть їх в змащену жиром сковороду / деко і відправляйте запікатися протягом 20-25 хвилин. Вдалого приготування!
- Печінка яловича - 300 грам
- Серце - 200 грам
- Легке - 200 грам
- Сало свиняче - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Кишки - За смаком
Кишки підготуйте до використання. Печінка, легке, серце і сало пропустіть через м'ясорубку, часник дрібно порубати. Всі інгредієнти добре перемішайте, також додавши сіль і перець.
Кишку зав'яжіть з одного кінця ниткою, а інший кінець натягніть на горлечко обрізаної пластикової пляшки. Фарш накладайте в обрізану пляшку і проштовхуйте за допомогою ложки. Також допомагайте собі руками. Після зав'яжіть інший кінець ниткою, проткніть ковбасу голкою в декількох місцях. Звичайно, якщо у вас є спеціальна насадка для м'ясорубки, це значно спростить справу.
Опустіть ковбасу в киплячу воду на пару хвилин, потім складіть в змащену салом чи жиром сковороду. Надішліть в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Температура - 180 градусів. Смачного!