Печінкова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Домашня натуральна ковбаска з печінки - це неймовірне ласощі. Навіть якщо ви невеликий шанувальник субпродуктів, дуже рекомендую спробувати повторити на своїй кухні цей нескладний рецепт!
Перед вами приголомшливий спосіб, як приготувати печінкову ковбасу. Сам процес не можна назвати простим, але якщо ви хоча б раз робили ковбаски в домашніх умовах, то для вас все буде легко. Крім безпосередньо печінки в рецепті використовується м'ясо і сало, так що в результаті виходить неймовірний делікатес, від якого просто неможливо відірватися.
- Бульйон - 150 мілілітрів (кістки, цибулина, морква)
- Печінка - 500 грам
- Свинина - 300 грам
- Сало - 70 грам (приблизно)
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Крупа манна - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кишки - За смаком
1. Використовувати в процесі приготування вам потрібно бульйон. Щоб зварити хороший і наваристий, використовуйте м'ясо на кістці (можна просто кісточки) і овочі.
2. Печінка вимийте, очистіть при необхідності і опустіть в киплячу воду на пару хвилин. Дістаньте і остудіть трохи.
3. Підготуйте інші інгредієнти: очистіть цибулю, наріжте середніми шматочками м'ясо, печінку і приблизно половину сала. Додайте яйце.
4. Пропустіть все через м'ясорубку або подрібніть в блендері до однорідності. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте при бажанні сушені трави. Всипте манну крупу. Другу половину сала подрібніть кубиками і додайте в фарш.
5. Далі найвідповідальніший процес - фаршем потрібно начинити кишки. Дуже зручно робити це за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку.
6. Печінкова ковбаска досить делікатна, так що її потрібно варити не в киплячій, а просто в гарячій воді. Приблизний час - 40-45 хвилин.
7. Готову ковбаску остудіть і подавайте до столу з соусом, свіжим хлібом і овочами за смаком.
Смачного!
Смачного!