Печінкова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Домашня натуральна ковбаска з печінки - це неймовірне ласощі. Навіть якщо ви невеликий шанувальник субпродуктів, дуже рекомендую спробувати повторити на своїй кухні цей нескладний рецепт!
Опис приготування:
Перед вами приголомшливий спосіб, як приготувати печінкову ковбасу. Сам процес не можна назвати простим, але якщо ви хоча б раз робили ковбаски в домашніх умовах, то для вас все буде легко. Крім безпосередньо печінки в рецепті використовується м'ясо і сало, так що в результаті виходить неймовірний делікатес, від якого просто неможливо відірватися.
- Бульйон - 150 мілілітрів (кістки, цибулина, морква)
- Печінка - 500 грам
- Свинина - 300 грам
- Сало - 70 грам (приблизно)
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Крупа манна - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кишки - За смаком
1. Використовувати в процесі приготування вам потрібно бульйон. Щоб зварити хороший і наваристий, використовуйте м'ясо на кістці (можна просто кісточки) і овочі.
2. Печінка вимийте, очистіть при необхідності і опустіть в киплячу воду на пару хвилин. Дістаньте і остудіть трохи.
3. Підготуйте інші інгредієнти: очистіть цибулю, наріжте середніми шматочками м'ясо, печінку і приблизно половину сала. Додайте яйце.
4. Пропустіть все через м'ясорубку або подрібніть в блендері до однорідності. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте при бажанні сушені трави. Всипте манну крупу. Другу половину сала подрібніть кубиками і додайте в фарш.
5. Далі найвідповідальніший процес - фаршем потрібно начинити кишки. Дуже зручно робити це за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку.
6. Печінкова ковбаска досить делікатна, так що її потрібно варити не в киплячій, а просто в гарячій воді. Приблизний час - 40-45 хвилин.
7. Готову ковбаску остудіть і подавайте до столу з соусом, свіжим хлібом і овочами за смаком.
Смачного!
Смачного!