Домашня печінкова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Хоч би що казали, але зараз печінкова ковбаса не та, що була в моєму дитинстві. Ось і зробимо її самі вдома на кухні. Так ми будемо впевнені, що там все натуральне.
Принадність домашньої ковбаси полягає в тому, що ти точно знаєш, з чого вона зроблена. Якщо у вас є утроби і м'ясорубка зі спеціальною насадкою, то це дуже полегшить завдання. Черева не потрібно щільно набивати, інакше при варінні вони лопнуть. Для того щоб було легше заповнювати через насадку, вставте дерев'яну шпажку між насадкою та чревом, щоб зайве повітря без перешкод виходив. Але навіть без них можна зробити ковбасу за допомогою пакета та плівки. Для цього фарш перекладаємо в пакет, формуємо ковбасу і закріплюємо результат харчовою плівкою. Якщо ви хочете більш однорідну текстуру, то пробийте фарш ще блендером або протріть через сито. Спеції можете брати на свій смак. Якщо у вас немає мультиварки, то ковбасу можна зробити і просто на плиті. Доведіть воду до кипіння, переведіть на найменший вогонь і покладіть ковбасу. Кришкою не закривайте його. Смачного!
- Печінка яловича - 800 грам
- Сало свиняче - 100 грам (свіже)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Манна крупа - 6 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Спеції - 1/2 чайних ложки(ucho-сунелі)
- Черева - 1 частина(d = 38-40)
- Сухі вершки - 2 Ст. Ложки