Рецепт Домашня печінкова ковбаса фото

Домашня печінкова ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Печінка , Манька
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хоч би що казали, але зараз печінкова ковбаса не та, що була в моєму дитинстві. Ось і зробимо її самі вдома на кухні. Так ми будемо впевнені, що там все натуральне.

Опис приготування:

Принадність домашньої ковбаси полягає в тому, що ти точно знаєш, з чого вона зроблена. Якщо у вас є утроби і м'ясорубка зі спеціальною насадкою, то це дуже полегшить завдання. Черева не потрібно щільно набивати, інакше при варінні вони лопнуть. Для того щоб було легше заповнювати через насадку, вставте дерев'яну шпажку між насадкою та чревом, щоб зайве повітря без перешкод виходив. Але навіть без них можна зробити ковбасу за допомогою пакета та плівки. Для цього фарш перекладаємо в пакет, формуємо ковбасу і закріплюємо результат харчовою плівкою. Якщо ви хочете більш однорідну текстуру, то пробийте фарш ще блендером або протріть через сито. Спеції можете брати на свій смак. Якщо у вас немає мультиварки, то ковбасу можна зробити і просто на плиті. Доведіть воду до кипіння, переведіть на найменший вогонь і покладіть ковбасу. Кришкою не закривайте його. Смачного!

  • Печінка яловича - 800 грам
  • Сало свиняче - 100 грам (свіже)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Манна крупа - 6 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - 1/2 чайних ложки(ucho-сунелі)
  • Черева - 1 частина(d = 38-40)
  • Сухі вершки - 2 Ст. Ложки
домашня печінкова ковбаса - фото крок 1
Складові.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 2
Печінка помийте, поріжте на шматочки. Чистий цибулю і Chesnok, їх теж поріжте.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 3
Прокрутіть двічі в м'ясорубці з дрібними гратами.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 4
Додайте манку, різане на дрібні шматочки сало, вершки, яйця, спеції, сіль.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 5
Перемішайте і залиште на 15 хвилин.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 6
Зауважте один кінець черева за допомогою нитки. Начините його фаршем і зав'яжіть другий кінець.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 7
У мультиварку налийте окріп, приправити сіллю, додайте лавровий лист і запашний перець. Проколіть ковбасу в декількох місцях зубочисткою. Покладіть в чашу, встановіть t = 80, закрийте кришкою і варіть протягом 40 хвилин.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 8
Вийміть ковбасу, остудіть, наріжте і подавайте.
домашня печінкова ковбаса - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти