Печінкова ковбаса домашня
(покроковий рецепт з фото)
У наш час дуже просто піти в магазин і купити готову ковбасу. Однак ніщо не зрівняється з ковбасою власного виробництва. Показую, як приготувати печінкову ковбасу домашню.
Печінка - досить специфічний продукт, який має яскраво вираженим запахом і смаком, тому не всі її люблять, особливо діти. Завдяки цим рецептом ви зможете нагодувати всю свою сім'ю, а також для її приготування не потрібна велика кількість інгредієнтів. Кишки з легкістю можна купити в супермаркеті, вони вже очищені і просолені, тому все що потрібно - це замочити їх у воді і начинити.
- Печінка - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Манька - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сало - 100 грам
- Сіль, спеції, часник - За смаком
1. Перш за все упаковку з кишками відкриваємо, відрізаємо необхідну кількість і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин.
2. Печінка ретельно миємо, відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина, нарізаємо на шматочки, а потім подрібнюємо до отримання однорідної суміші. Додаємо дрібно порізане сало, яйця.
3. Вливаємо молоко, насипаємо манку, солимо і перчимо, додаємо часник. Цибуляовицу чистим, нарізаємо і обсмажуємо на сковороді, додаємо її до печінки, все ретельно перемішуємо.
4. За допомогою спеціальної насадки або звичайною лійки наповнюємо кишку печінкової масою, а потім перев'язуємо харчовими нитками. Викладаємо ковбасу на деко, змащуємо олією і відправляємо в духовку на 35-45 хвилин при температурі 180-190 градусів.