Любительська ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати любительську ковбасу в домашніх умовах можна за кілька годин. Для варіння потрібно використовувати тетрапакети, а для підфарбовування ковбаси використовуйте буряковий сік.
Любительська ковбаса в домашніх умовах - відмінний спосіб побалувати своїх домашніх натуральним і смачним продуктом. Перед відправкою її в каструлю з окропом гарненько ущільните, щоб вийшов зайве повітря. Варіть ковбасу 40-50 хвилин, після чого дайте їй охолонути і подавайте до столу.
- Свинина - 2 кілограма
- Сало - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Спеції та сіль - За смаком
- Буряк - 1 штука
1. Беремо свинину і свіже сало. Нарізаємо м'ясо і сало і перекручуємо на м'ясорубці.
2. Щоб ковбаса не була надто сірою, натріть буряк на тертці і вичавити сік. Отриманий сік через марлю додайте у фарш. Туди ж відправте дрібно видавлений часник, молоко і спеції. Сіль також додайте за смаком.
3. З фаршу зробіть товсту ковбаску і загорніть її в тетрапакети. Форму і довжину палиці ви повинні зробити самі.
4. Відправляємо ковбасу в окріп варитися до готовності. В середньому ковбаса вариться не більше 50 хвилин. Дістаємо її з води і даємо охолонути.
5. Знімаємо тетрапакети і ковбаса готова до вживання.
6. Нарізаємо ковбасу і подаємо до столу. Краще, якщо ковбаса постоїть в холодильнику близько години.