Біфштекс свинячий
(покроковий рецепт з фото)
Біфштекси зараз можна зустріти з абсолютно різних продуктів. Сьогодні я покажу, як приготувати, мабуть, класичний свинячий біфштекс.
Підготуйте всі інгредієнти. Свинину ретельно очистіть від непотрібних нам частин (плівки. Зв'язки) і зробіть з неї фарш. Змішайте його з нарізаною цибулею, гірчицею, спеціями і вершками. Сформуйте пишні котлетки і гарненько прожарьте їх на сковороді. Смачного!
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Перець червоний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Сало солоне - 150 грам
- Вершки - 75 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Свинина м'якоть - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка

Для приготування біфштекса з свинини з гірчицею нам знадобляться: свинина, сало, ріпчаста цибуля, червоний мелений перець, гірчичний, чорний мелений перець, сіль, вершки, мускатний горіх, рослинну рафіновану олію.

Свинину, якщо потрібно, очищаємо від зв'язок і плівки і разом з салом нарізаємо шматочками. Дрібно можна не різати, оскільки їх все одно потрібно буде пропускати через м'ясорубку.

Пропускаємо через м'ясорубку, бажано через велику сітку, щоб у нас вийшов більш-менш повноцінний фарш, а не м'ясне пюре.

А ось ріпчасту цибулю, навпаки, намагаємося нарізати якомога дрібніше, оскільки ми не будемо пропускати його через м'ясорубку, а додамо відразу в фарш, чому біфштекси стануть більш соковитими.

Лук додаємо в фарш.

Туди ж кладемо гірчицю, мускатний горіх, чорний і червоний мелений перець. Солимо до смаку, вливаємо вершки.

Ретельно перемішуємо фарш.

Змазаними в рафінованій рослинній олії руками формуємо невеликі, нетовсті котлетки однакового розміру плескатої круглої форми.

Обсмажуємо біфштекси на розпеченій сковороді з двох сторін до появи рум'яної скоринки. Масло або жир при смаженні не додаємо. Подаємо біфштекси зі свинини з гірчицею в гарячому вигляді до овочевого салату або будь-якого гарніру до смаку.