Гуляш з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Продовжую експерименти з використанням баклажанів, і в якості наступного досвіду приготувала дане блюдо, яке, судячи по швидкому з'їданню моєю родиною, заслуговує вашої уваги.
При приготуванні цієї страви я абсолютно не додавала томатну пасту, але м'ясо має такий красивий червоний відтінок. Всьому, я думаю, посприяв баклажан. Він не тільки надав тонкі смакові нотки, але і поліпшив колір страви. Хочете дізнатися, як приготувати гуляш з баклажанами? Тоді дивіться мій детальний рецепт нижче.
- Яловичина - 1 кілограм
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Вода - 1 Склянка
Для приготування гуляшу з баклажанами ми візьмемо м'ясо яловичини. Наріжемо його невеликими брусочками.
Тепер очистимо й наріжемо ріпчаста цибуля. Лук слід очистити і нарізати півкільцями. М'ясо буде готується довго. Нарізаний дрібно цибулю занадто розвариться.
У сотейнику на рослинному маслі обсмажте м'ясо. Коли м'ясо змінить свій колір, влийте до нього 1 склянку окропу. Додайте нарізану цибулю, перемішайте. Тушіте 1 час. Вода буде уварювалася. Запасіться кип'яченою водою, щоб час від часу підливати воду при необхідності.
Для подальшого кроку я буду використовувати заморожені баклажани. Їх я приготувала ще влітку. Очистила від шкірки і нарізала соломкою. Додала їх в кипляче блюдо, без розморожування. Якщо ви використовуєте свіжі баклажани, очистіть їх і, нарізавши соломкою, додайте до м'яса. Перемішайте і тушкуйте 20 хвилин.
Перевірте м'ясо на готовність. М'ясо повинно бути дуже м'яким. Якщо ваше не встигла так протушкувати, готуйте його довше. Час від часу додавайте воду. Перевірте м'ясо на наявність спецій в достатній кількості. Не забудьте і про цукор. Цукор погасить кислоту баклажана.