Рецепт Гуляш з баклажанами фото

Гуляш з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Продовжую експерименти з використанням баклажанів, і в якості наступного досвіду приготувала дане блюдо, яке, судячи по швидкому з'їданню моєю родиною, заслуговує вашої уваги.

Опис приготування:

При приготуванні цієї страви я абсолютно не додавала томатну пасту, але м'ясо має такий красивий червоний відтінок. Всьому, я думаю, посприяв баклажан. Він не тільки надав тонкі смакові нотки, але і поліпшив колір страви. Хочете дізнатися, як приготувати гуляш з баклажанами? Тоді дивіться мій детальний рецепт нижче.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Баклажан - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Вода - 1 Склянка
гуляш з баклажанами - фото крок 1
Для приготування гуляшу з баклажанами ми візьмемо м'ясо яловичини. Наріжемо його невеликими брусочками.
гуляш з баклажанами - фото крок 2
Тепер очистимо й наріжемо ріпчаста цибуля. Лук слід очистити і нарізати півкільцями. М'ясо буде готується довго. Нарізаний дрібно цибулю занадто розвариться.
гуляш з баклажанами - фото крок 3
У сотейнику на рослинному маслі обсмажте м'ясо. Коли м'ясо змінить свій колір, влийте до нього 1 склянку окропу. Додайте нарізану цибулю, перемішайте. Тушіте 1 час. Вода буде уварювалася. Запасіться кип'яченою водою, щоб час від часу підливати воду при необхідності.
гуляш з баклажанами - фото крок 4
Для подальшого кроку я буду використовувати заморожені баклажани. Їх я приготувала ще влітку. Очистила від шкірки і нарізала соломкою. Додала їх в кипляче блюдо, без розморожування. Якщо ви використовуєте свіжі баклажани, очистіть їх і, нарізавши соломкою, додайте до м'яса. Перемішайте і тушкуйте 20 хвилин.
гуляш з баклажанами - фото крок 5
Перевірте м'ясо на готовність. М'ясо повинно бути дуже м'яким. Якщо ваше не встигла так протушкувати, готуйте його довше. Час від часу додавайте воду. Перевірте м'ясо на наявність спецій в достатній кількості. Не забудьте і про цукор. Цукор погасить кислоту баклажана.

Схожі рецепти