Баранина з баклажанами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати незвичайне екзотичну страву на святковий стіл, то цей рецепт для вас. Він прийшов до нас з вірменської кухні і, схоже, прижився. Вам сподобається.
Спочатку підготуйте м'ясо для запікання - для цього зробіть на баранячої нозі кілька надрізів, приправити сіллю, полийте олією і лимонним соком. Помістіть в рукав для запікання. Баклажани Не застосовуйте для очищення, цілком загорніть у фольгу. Запікайте баранину і баклажани в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півтора годин. Потім видаліть з м'яса кістки. Баклажани очистіть, поріжте і змішайте з вершковим маслом, порізаними помідорами і подрібненою зеленню. Також приготуйте журавлинний соус. Для цього збийте в блендері журавлину, цукор, очищений часник і половину чайної ложки солі. На стіл подавайте м'ясо з овочевим гарніром, полите журавлинним соусом. Смачного!
- Журавлина - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Бараняча задня нога - 2-2, 5 кілограма
- Баклажани - 4 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Голівка часнику - 2 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, зелень - За смаком