Баранина з баклажанами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Спробувавши хоча б один раз це чудове блюдо, ви полюбите його надовго! Бараняче м'ясо гаситься з овочами на сковороді, потім подається до столу в якості другої страви. Ситно, смачний і ароматний!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування баранини з баклажанами і помідорами. Готується це блюдо в казані або глибокій сковороді. Овочі гасяться з бараниною та спеціями, виходить дуже ароматно і смачно! Гарного вам дня!
- Баранина на кісточці - 1 кілограм
- Баклажани - 2 штуки
- Картопля - 1 кілограм
- Помідори - 5 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Часник - 3 штуки
Підготуйте необхідні продукти. Овочі промийте і очистіть.
Баранину ріжемо середніми шматочками і обсмажуємо в глибокій сковороді або казанку. Смажити до м'якості.
Зверху викладаємо картопля, порізаний крупно. Заливаємо все окропом, щоб покрилася картопля. Тушкуємо під кришкою 8-10 хвилин до напівготовності.
Кладемо очищені баклажани і перець, порізаний крупно. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Паралельно обсмажуємо подрібнену цибулю і моркву на сковороді до золотистого кольору.
Помідори обшпарюємо і знімаємо шкірку.
Крупно нарізаємо томати і додаємо до м'яса. Коли закипить, додаємо туди ж обсмажені моркву і цибулю. Також додаємо спеції, сіль і лавровий лист.
Тушкуємо на повільному вогні, поки картопля не розвариться, а овочі не обмякнут. В самому кінці кладемо подрібнений часник і зелень. Смачного!