Рецепт Баранина з баклажанами і помідорами фото

Баранина з баклажанами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан , Телятина , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Спробувавши хоча б один раз це чудове блюдо, ви полюбите його надовго! Бараняче м'ясо гаситься з овочами на сковороді, потім подається до столу в якості другої страви. Ситно, смачний і ароматний!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування баранини з баклажанами і помідорами. Готується це блюдо в казані або глибокій сковороді. Овочі гасяться з бараниною та спеціями, виходить дуже ароматно і смачно! Гарного вам дня!

  • Баранина на кісточці - 1 кілограм
  • Баклажани - 2 штуки
  • Картопля - 1 кілограм
  • Помідори - 5 штук
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 3 штуки
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі промийте і очистіть.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 2
Баранину ріжемо середніми шматочками і обсмажуємо в глибокій сковороді або казанку. Смажити до м'якості.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 3
Зверху викладаємо картопля, порізаний крупно. Заливаємо все окропом, щоб покрилася картопля. Тушкуємо під кришкою 8-10 хвилин до напівготовності.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 4
Кладемо очищені баклажани і перець, порізаний крупно. Тушкуємо ще 5 хвилин.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 5
Паралельно обсмажуємо подрібнену цибулю і моркву на сковороді до золотистого кольору.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 6
Помідори обшпарюємо і знімаємо шкірку.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 7
Крупно нарізаємо томати і додаємо до м'яса. Коли закипить, додаємо туди ж обсмажені моркву і цибулю. Також додаємо спеції, сіль і лавровий лист.
баранина з баклажанами і помідорами - фото крок 8
Тушкуємо на повільному вогні, поки картопля не розвариться, а овочі не обмякнут. В самому кінці кладемо подрібнений часник і зелень. Смачного!

Схожі рецепти