Гречка в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Вона зіпсує - їжа наша. І їжа ця справжня, навариста і томління. У давні часи страви готували в староруських печах. І смак у них був особливий. Сьогодні дізнаємося, як готувати гречку в чавунці.
Таким чином, як я готую гречку в чавунці, можна приготувати будь-яку крупу. Буде змінюватися тільки час і пропорції. Наприклад, в перловку потрібно наливати більше води. Вона готується довше, так як сама крупа грубіше. Вівсянка, навпаки, готується швидше. Розповідаю і показую, як приготувати гречку в чавунці.
- Гречка - 2 склянки
- Вода - 4 склянки
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Для початку висипаємо гречку в сковороду. Ставимо на вогонь. Греєм і перемішуємо. Це потрібно для того, щоб лушпиння відокремилася від крупи.
Далі промиваємо крупу під проточною водою. Закладаємо її в казанок. Заливаємо чотирма склянками холодної води. Солимо. Ставимо в духовку.
Готуємо на середньому вогні близько півгодини. Як тільки відчуєте чарівний аромат - діставайте кашу з духовки. Ubedimsya, що вона розварилася і вода випарувалася. Останній штрих - вершкове масло. Маслом каші не зіпсуєш, особливо, якщо готуєш в чавунці!
Ставимо кашу в духовку хвилин на 10-15, щоб гречка "дійшла" . Перемішувати не можна, інакше крупа буде негарною. Дістаємо. Каша ароматна в чавунці готова і чекає всіх до столу!