Рецепт Гречка в чавунці фото

Гречка в чавунці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Вона зіпсує - їжа наша. І їжа ця справжня, навариста і томління. У давні часи страви готували в староруських печах. І смак у них був особливий. Сьогодні дізнаємося, як готувати гречку в чавунці.

Опис приготування:

Таким чином, як я готую гречку в чавунці, можна приготувати будь-яку крупу. Буде змінюватися тільки час і пропорції. Наприклад, в перловку потрібно наливати більше води. Вона готується довше, так як сама крупа грубіше. Вівсянка, навпаки, готується швидше. Розповідаю і показую, як приготувати гречку в чавунці.

  • Гречка - 2 склянки
  • Вода - 4 склянки
  • Олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
гречка в чавунці - фото крок 1
Для початку висипаємо гречку в сковороду. Ставимо на вогонь. Греєм і перемішуємо. Це потрібно для того, щоб лушпиння відокремилася від крупи.
гречка в чавунці - фото крок 2
Далі промиваємо крупу під проточною водою. Закладаємо її в казанок. Заливаємо чотирма склянками холодної води. Солимо. Ставимо в духовку.
гречка в чавунці - фото крок 3
Готуємо на середньому вогні близько півгодини. Як тільки відчуєте чарівний аромат - діставайте кашу з духовки. Ubedimsya, що вона розварилася і вода випарувалася. Останній штрих - вершкове масло. Маслом каші не зіпсуєш, особливо, якщо готуєш в чавунці!
гречка в чавунці - фото крок 4
Ставимо кашу в духовку хвилин на 10-15, щоб гречка"дійшла" . Перемішувати не можна, інакше крупа буде негарною. Дістаємо. Каша ароматна в чавунці готова і чекає всіх до столу!

Схожі рецепти