Баранина в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Під час м'ясних підробок і напівфабрикатів справжнім поки ще залишається м'ясо баранчика. На жаль, ці кучеряві ягнята не тільки милі, але і смачні і корисні. Ось, як приготувати баранину в чавунці в духовці.
Такий спосіб приготування добре підходить для баранини на кістки. Також можна використовувати яловичину або птицю з більш жорстким м'ясом. До речі, в цій страві немає ні краплі олії. Готується воно у власному соку. Якщо вогонь не слабкий, краще додати трохи води.
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Перець болгарський - 3 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Ріжемо цибулю кільцями. Потім нарізаємо помідори і болгарський перець (їх нарізаємо кружечками і соломкою відповідно). Ділимо овочі на 3 порції. Викладаємо в чавунець перший шар овочів.
У нас вийшов пласт з овочів. Зверху викладаємо 1 шар баранини. Солимо, перчим.
Зверху кладемо 2-й шар овочів. На них також кладемо м'ясо. Також посипаємо спеціями. Поверх цього кладемо 3-й шар овочів і м'яса, все присмачуємо щедрою порцією приправ.
Сенс в тому, щоб баранина тушілась багатошарово. Нижній і верхній шари повинні бути з овочів. Причому, перший шар з овочів і м'яса найтовстіша. Ось як має гаситися.
Баранина готується обов'язково під кришкою, на повільному вогні. Взагалі, чим довше вона буде стояти в духовці і чим тихіше буде вогонь, тим ефектніше вийде результат. Через 4 години дістаємо блюдо і викладаємо його на тарілку.