Яловичина в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована яловичина в духовці стає дуже ніжною, прямо тане в роті! Спробуйте і ви прекрасне блюдо - яловичину в чавунці в духовці. Рекомендую запам'ятати простий рецепт приготування!
Яловичина готується завжди довго, не має значення - тушкуйте ви її в духовці або просто на плиті в казані. Щоб м'ясо стало м'якше і ще більш ароматним, я готую його в чавунці з вином і бульйоном. Підійде бульйон як овочевий, так і яловичий. Для приготування яловичини в чавунці в духовці також знадобиться гостра домашня ковбаса (типу чоризо), бекон (або прошутто), а також овочі.
- Яловичина - 600-700 грам
- Ковбаса гостра - 400 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Картопля - 4-5 штук
- Помідори - 300-400 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Гострий червоний перець - 1 штука
- Бекон - 150 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Бульйон - 0, 5 L
- Вино - 0, 5 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. М'ясо порізати на невеликі шматочки. Морквину і цибулю порізати крупно. Перець гострий очистіть від насіння і поріжте соломкою. Картоплю порізати четвертинками. У помідорів видаліть насіння, поріжте овочі четвертинками.
До борошна додайте спеції і гарненько, так, щоб з усіх боків, обваляйте шматочки м'яса. Потім обсмажте до рум'яної скоринки м'ясо в оливковій олії. Перекладіть його в чавунець.
Обсмажте також на сковороді ковбаску, додайте її до м'яса в чавунець. Потім всі овочі, крім перцю гострого і помідорів, теж обсмажте і додайте в чавунець. Можете взяти помідори черрі і перець піро-піро, як на фото.
Картоплю слід промити гарненько, але шкірку не очищують, а так прямо і підсмажте.
Картоплю слід промити гарненько, але шкірку не очищують, а так прямо і підсмажте.
На м'ясо викладіть цибулю, морквину, селера, помідори, перець гострий і всі інші овочі. Потім картоплю посоліть і поперчіть, додайте спеції за смаком. Зверху викладіть шматочки бекону. Тепер змішайте бульйон з вином, доведіть до кипіння. Суміш вилийте в чавунець. Її повинно вистачити, щоб покрити повністю м'ясо і картоплю. Ось такий "набитий" у мене чавунець вийшов.
Надішліть його в розігріту до 250 градусів духовку з щільно закритою кришкою на години дві.
Надішліть його в розігріту до 250 градусів духовку з щільно закритою кришкою на години дві.
Потім перевірте на готовність м'ясо. Можете дати йому ще потомитися в духовці хвилин 20.
Готову яловичину в чавунці в духовці можете перекласти в тарілки.
Готову яловичину в чавунці в духовці можете перекласти в тарілки.
А можете прямо в чавунці подавати. Смачного!