Рецепт Яловичина в чавунці в духовці фото

Яловичина в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тушкована яловичина в духовці стає дуже ніжною, прямо тане в роті! Спробуйте і ви прекрасне блюдо - яловичину в чавунці в духовці. Рекомендую запам'ятати простий рецепт приготування!

Яловичина готується завжди довго, не має значення - тушкуйте ви її в духовці або просто на плиті в казані. Щоб м'ясо стало м'якше і ще більш ароматним, я готую його в чавунці з вином і бульйоном. Підійде бульйон як овочевий, так і яловичий. Для приготування яловичини в чавунці в духовці також знадобиться гостра домашня ковбаса (типу чоризо), бекон (або прошутто), а також овочі.

  • Яловичина - 600-700 грам
  • Ковбаса гостра - 400 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Помідори - 300-400 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Гострий червоний перець - 1 штука
  • Бекон - 150 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Бульйон - 0, 5 L
  • Вино - 0, 5 L
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. М'ясо порізати на невеликі шматочки. Морквину і цибулю порізати крупно. Перець гострий очистіть від насіння і поріжте соломкою. Картоплю порізати четвертинками. У помідорів видаліть насіння, поріжте овочі четвертинками.
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 2
До борошна додайте спеції і гарненько, так, щоб з усіх боків, обваляйте шматочки м'яса. Потім обсмажте до рум'яної скоринки м'ясо в оливковій олії. Перекладіть його в чавунець.
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 3
Обсмажте також на сковороді ковбаску, додайте її до м'яса в чавунець. Потім всі овочі, крім перцю гострого і помідорів, теж обсмажте і додайте в чавунець. Можете взяти помідори черрі і перець піро-піро, як на фото.
Картоплю слід промити гарненько, але шкірку не очищують, а так прямо і підсмажте.
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 4
На м'ясо викладіть цибулю, морквину, селера, помідори, перець гострий і всі інші овочі. Потім картоплю посоліть і поперчіть, додайте спеції за смаком. Зверху викладіть шматочки бекону. Тепер змішайте бульйон з вином, доведіть до кипіння. Суміш вилийте в чавунець. Її повинно вистачити, щоб покрити повністю м'ясо і картоплю. Ось такий "набитий" у мене чавунець вийшов.
Надішліть його в розігріту до 250 градусів духовку з щільно закритою кришкою на години дві.
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 5
Потім перевірте на готовність м'ясо. Можете дати йому ще потомитися в духовці хвилин 20.
Готову яловичину в чавунці в духовці можете перекласти в тарілки.
яловичина в чавунці в духовці - фото крок 6
А можете прямо в чавунці подавати. Смачного!

Схожі рецепти