Печеня в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо немає часу або можливості довго стояти біля плити, щоб зробити повноцінний обід або вечерю, тоді рецепт приготування печені в чавунці в духовці стане справжнім порятунком.
1. М'ясо, а даному випадку свинина, але можна взяти і інше, вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками.
2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.
3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.
4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.
5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.
6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.
7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.
8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.
9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.
10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.
11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.
- М'ясо - 800 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Кабачок - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Морква - 1 штука
2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.
3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.
4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.
5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.
6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.
7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.
8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.
9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.
10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.
11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.