Рецепт Печеня в чавунці в духовці фото

Печеня в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
М'ясо, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Якщо немає часу або можливості довго стояти біля плити, щоб зробити повноцінний обід або вечерю, тоді рецепт приготування печені в чавунці в духовці стане справжнім порятунком.

1. М'ясо, а даному випадку свинина, але можна взяти і інше, вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками.

2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.

3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.

4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.

5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.

6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.

7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.

8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.

9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.

10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.

11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.

  • М'ясо - 800 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Помідор - 2-3 штук
  • Кабачок - 1 штука
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Морква - 1 штука
1. М'ясо, а даному випадку свинина, але можна взяти і інше, вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками.

2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.

3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.

4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.

5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.

6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.

7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.

8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.

9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.

10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.

11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.

Схожі рецепти