Рецепт Печеня в чавунці в духовці фото

Печеня в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо немає часу або можливості довго стояти біля плити, щоб зробити повноцінний обід або вечерю, тоді рецепт приготування печені в чавунці в духовці стане справжнім порятунком.

Опис приготування:

1. М'ясо, а даному випадку свинина, але можна взяти і інше, вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками.

2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.

3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.

4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.

5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.

6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.

7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.

8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.

9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.

10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.

11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.

  • М'ясо - 800 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Помідор - 2-3 штук
  • Кабачок - 1 штука
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Морква - 1 штука
1. М'ясо, а даному випадку свинина, але можна взяти і інше, вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками.

2. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо. Обсмажити до напівготовності, посолити і поперчити за смаком. Якщо в рецепт приготування печені в чавунці в духовці використовується птах, то можна обійтися і без попередньої обжарки.

3. Свинину перекласти в казанок, а на сковороду викласти очищений і подрібнену цибулю.

4. Солодкий перець вимити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою або кубиками. Надіслати слідом на цибулею на сковороду.

5. Морква і кабачок також вимити і нарізати кубиками. Обсмажити овочі на середньому вогні.

6. Помідор очистити попередньо від шкірки і додати на сковороду за 4-5 хвилин до готовності.

7. Нарізану кубиками картоплю підсолити і з'єднати з м'ясом.

8. Викласти обсмажені овочі і як слід все перемішати. Додати за смаком сіль і спеції.

9. Влити бульйон або гарячу воду, щоб рідина покрила овочі з м'ясом. Накрити казанок кришкою і відправити в духовку.

10. Час приготування залежить від м'яса і кількості овочів, але в середньому, спекотне в чавунці в духовці в домашніх умовах готується близько 90 хвилин.

11. Перед подачею на стіл блюдо можна доповнити сметаною або свіжої подрібненою зеленню.

Схожі рецепти