Капуста в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Чавунна кухонне начиння - це найкраща посуд для готування! страви, приготовані в ній мають неповторний смак - перевірте самі. Приготуйте капусту в чавунці, це зовсім нескладно і дуже смачно.
Якщо вам від бабусі дістався чавунець - не поспішайте його викидати. Чавунний посуд - найкраща посуд для приготування смачних страв в духовці. Капуста, приготована в чавунці відрізняється від тієї, яку ви приготуєте в сучасних каструлях. Перевірте:) А зараз я розповім вам, як приготувати капусту в чавунці. Це дуже просто і легко.
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Свинина м'якоть - 800-900 грам
- Морква - 1 штука (якщо в капусті багато моркви - можна обійтися)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Якщо у вашій квашеній капусті мало моркви - значить чистимо моркву і натираємо на крупній тертці.
Чистимо і нарізаємо цибулю. Можна кубиками, можна підлозі кільцями.
М'ясо краще взяти з жирком - так смачніше. Нарізаємо м'ясо на шматочки.
Якщо у вас чавунець з рівним дном - обсмажуємо м'ясо в ньому, а якщо бабусин для грубки - обсмажуємо в сковороді. На дно чавунця наливаємо пару ложок рослинного масла і розігріваємо на плиті на великому вогні. Обсмажуємо м'ясо до красивої рум'яної скоринки.
Цибулю і моркву можна додати до обсмаженого м'яса, а можна не втрачати часу і паралельно з м'ясом обсмажити на сковороді.
Квашену капусту злегка промиємо і додамо в чавунець до обсмаженого м'яса, додамо обсмажені цибулю і моркву, сіль і мелений перець. Наливаємо приблизно стакан гарячої води.
Закриваємо чавунець кришкою і ставимо в розігріту до 160-180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин.