Фрікасе
(покроковий рецепт з фото)
Фрікасе - відмінне блюдо французької кухні. Традиційно це м'ясне рагу з курки під ніжним вершковим соусом, але кулінари в усьому світі використовують не тільки курку, але і кролика, індичку і телятину.
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати фрикасе з курки з грибами. За цим рецептом курка спочатку обсмажується на сковороді до хрусткої скоринки, а до готовності доводиться в духовці. Курка - просте і повсякденне м'ясо, але фрикасе з курки, приготоване з овочами, грибами і травами, під ніжним вершковим соусом надає курці вишуканий смак.
- Курка (стегенця) - 4 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Гриби - 150 грам (печериці)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вино біле сухе - 1/2 склянки
- Бульйон курячий - 3 склянки
- Естрагон сушений - 2 чайних ложки
- Вершки жирністю 30% і більше - 1/2 склянки
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гілочки чебрецю - 2 штуки
1
Курку промийте та висушіть. Стегенця розріжте на дві половини.
2
Курку обваляйте в борошні і відправте на розігріту сковороду обсмажувати на рослинній олії до золотистої скоринки.
3
Цибулю і моркву почистіть і поріжте великим кубиком. Гриби промийте і поріжте слайсами.
4
Коли курка обжарится, перекладіть її в інший посуд. У сковороду, в якій смажилася курка, всипте морква і цибуля, обсмажте до золотистого кольору.
5
Додайте в піджарку гриби і часник. Обсмажте все разом хвилин 5, поверніть на сковороду курку і залийте вином. Протушкувати, поки вино не випарується наполовину, приблизно 2-3 хвилини.
6
Перекладіть все в форму для запікання і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
7
Поки курка запікається, приготуйте соус. Яєчні жовтки змішайте з вершками, сіль і poperčite, додайте лимонний сік. Поставте на повільний вогонь і варіть до загустіння приблизно 5-7 хвилин.
8
Коли курка приготується, дістаньте її з духовки, викладіть на блюдо і полийте вершковим соусом. Прикрасьте гілочками чебрецю.