Фрікасе з креветок в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Фрікасе можна приготувати не тільки з м'яса, але і з креветок. Готується дуже швидко, любителям креветок дуже сподобається, повірте.
Спочатку фрикасе готували лише з м'яса, а потім таку назву стали давати більшості страв під білим соусом. Пропоную вашій увазі рецепт приготування фрикасе з креветок в мультиварці. Мені можуть заперечити - навіщо мультиварка, адже це блюдо готується дуже швидко. Але ж бувають в житті ситуації, коли є мультиварка, а немає пліти.Вот в таких випадках і стане в нагоді цей рецепт. Сама страва готується дуже швидко, основний час займає очищення креветок від панцира. Отже, закуповуємо продукти і готуємо.
1. Креветки розморожуємо при кімнатній температурі і очищаємо.
2. Чистимо часник і нарізаємо тонкими пластинками.
3. Розтоплюємо в чаші мультиварки вершкове масло в режимі "жарка "і злегка обсмажуємо на ньому часник. Потім вибираємо часник і викидаємо.
4. Наливаємо в чашу вершки і доводимо до кипіння, солимо.
5. У вершки викладаємо підготовлені креветки, перчимо і готуємо хвилини 2.
6. Перемикаємо режим на "гасіння" і продовжуємо готувати креветки хвилин 5.
Перед подачею додаємо подрібнену зелень петрушки. Соус можна злегка згустити, додавши практично за хвилину до готовності, чайну ложку борошна. Дайте соусу закипіти і страва готова. На гарнір можна подати макарони або рис. Смачного!
- Креветки - 500 грам
- Вершки 18% - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Перець мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень петрушки - 10 грам
- Часник - 1 зубчик
1. Креветки розморожуємо при кімнатній температурі і очищаємо.
2. Чистимо часник і нарізаємо тонкими пластинками.
3. Розтоплюємо в чаші мультиварки вершкове масло в режимі "жарка "і злегка обсмажуємо на ньому часник. Потім вибираємо часник і викидаємо.
4. Наливаємо в чашу вершки і доводимо до кипіння, солимо.
5. У вершки викладаємо підготовлені креветки, перчимо і готуємо хвилини 2.
6. Перемикаємо режим на "гасіння" і продовжуємо готувати креветки хвилин 5.
Перед подачею додаємо подрібнену зелень петрушки. Соус можна злегка згустити, додавши практично за хвилину до готовності, чайну ложку борошна. Дайте соусу закипіти і страва готова. На гарнір можна подати макарони або рис. Смачного!