Фрікасе з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва вважається традиційним пасхальним. Як правило, фрикасе з яловичини в домашніх умовах готують з молодого м'яса. Любителі козлятини або молоденького баранчика також можуть поласувати фрикасе
Готують м'ясо зі шпинатом, зеленню або овочами. Я використовую максимальну кількість можливих інгредієнтів, які чудово доповнять смак яловичини. Сюди входять помідори, болгарський перець і зелень. Ще люблю додавати печериці. Спробуйте приготувати це незвичайне і в той же час просте блюдо з яловичини, разнообразив тим самим свій раціон.
- Яловичина - 1 кілограм
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вино (біле сухе) - 300 грам
- Цибуля пориста - 2 штуки
- Зелень і зелену цибулю - 30 грам
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 1 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложок
1. Для приготування фрикасе з яловичини в домашніх умовах потрібні найпростіші продукти. Красива назва повністю демонструє неймовірний смак страви.
2. Наріжте м'ясо на порційні шматки середнього розміру і відправте смажитися на сковороду. Коли сік випарується і м'ясо почне смажиться, доведіть його до золотистої скоринки і влийте воду. Гасіть м'ясо приблизно 1, 5 годину.
3. Через деякий час додайте до м'яса нарізану зелень і цибулю, приготувати і посолити. Лук краще нарізати кільцями, а зелень порубати дрібно.
3. Тепер саме час приступити до соусу: збийте злегка яйця і можете додати трохи в них лимонного соку (по бажанню). Тепер введіть поступово суміш в наше м'ясо з бульйоном і овочами. Постійно помішуйте, рівномірно розподіляючи соус. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню наше фрикасе.
4. У самому кінці можна додати трохи борошна, щоб соус загус і став ще смачніше. Дайте м'яса охолонути і настоятися близько 20 хвилин, після чого можна подавати порційно і до будь-якого гарніру. Ось така виходить краса. Захоплююсь додавати в це блюдо ще й грибочки.