Рецепт Фрікасе з індички фото

Фрікасе з індички
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Індичка , Птах
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Незважаючи на те, що це дуже смачне блюдо має іноземне походження, приготувати його можна дуже просто, тому ви просто зобов'язані включити фрикасе з індички в свій повсякденний раціон.

Опис приготування:

Зараз це чудове блюдо можна зустріти практично в будь-якому французькому ресторані або кафе, однак воно не завжди було таким популярним, адже за старих часів фрикасе було їжею для селян і лише завдяки Наполеону (як свідчить легенда) поширилося серед вищого стану. Я думаю, ви вже здогадалися, що раз вже це блюдо було їжею для бідних, то рецепт приготування фрикасе з індички не тільки дуже простий, але і досить економічний. В оригінальному варіанті для приготування фрикасе використовують курку або інше біле м'ясо, тому індичка тут так само дуже добре підходить. І якщо ви ніколи не пробували таке блюдо, то обов'язково приготуйте фрикасе з індички в домашніх умовах, впевнена, вона сподобається всій вашій родині і стане одним з найулюбленіших повсякденних ласощів.

  • М'ясо індички - 700 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Бульйон - 0, 5 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка свіжа - 30 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фрікасе з індички - фото крок 1
Для початку нарізаємо м'ясо на невеликі кубики. У сковороду наливаємо оливкову олію і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла, обсмажуємо на ньому індичку.
фрікасе з індички - фото крок 2
Коли м'ясо стане приємного золотистого кольору, перекладаємо його в миску. А на сковороді обсмажуємо нарізану дрібно цибулю і цілий зубчик часнику.
фрікасе з індички - фото крок 3
Приблизно через 3-4 хвилини знову повертаємо на сковороду м'ясо і вливаємо біле вино. Тушкуємо індичку з цибулею під закритою кришкою протягом півгодини.
фрікасе з індички - фото крок 4
Після закінчення часу ми ретельно промиваємо печериці та нарізаємо їх на пластинки, викладаємо на сковороду до решти інгредієнтів.
фрікасе з індички - фото крок 5
Додаємо подрібнену петрушку і часник, перемішуємо все.
фрікасе з індички - фото крок 6
Тепер вливаємо бульйон, солимо і перчимо фрикасе, знову накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо все 30 хвилин.
фрікасе з індички - фото крок 7
Поки наша страва готується, ми змішуємо в мисочці жовтки, столову ложку води, сік половини лимона, солимо і перчимо до смаку.
фрікасе з індички - фото крок 8
Коли закінчиться час гасіння м'яса, ми знімаємо сковороду з вогню, виливаємо в неї суміш жовтків і швиденько все перемішуємо.
фрікасе з індички - фото крок 9
Ось тепер наше фрикасе з індички готове і, до речі, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти