Рецепт Фрікасе з індички фото

Фрікасе з індички
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Індичка, Птах
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фрікасе

Незважаючи на те, що це дуже смачне блюдо має іноземне походження, приготувати його можна дуже просто, тому ви просто зобов'язані включити фрикасе з індички в свій повсякденний раціон.

Зараз це чудове блюдо можна зустріти практично в будь-якому французькому ресторані або кафе, однак воно не завжди було таким популярним, адже за старих часів фрикасе було їжею для селян і лише завдяки Наполеону (як свідчить легенда) поширилося серед вищого стану. Я думаю, ви вже здогадалися, що раз вже це блюдо було їжею для бідних, то рецепт приготування фрикасе з індички не тільки дуже простий, але і досить економічний. В оригінальному варіанті для приготування фрикасе використовують курку або інше біле м'ясо, тому індичка тут так само дуже добре підходить. І якщо ви ніколи не пробували таке блюдо, то обов'язково приготуйте фрикасе з індички в домашніх умовах, впевнена, вона сподобається всій вашій родині і стане одним з найулюбленіших повсякденних ласощів.

  • М'ясо індички - 700 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Бульйон - 0, 5 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка свіжа - 30 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фрікасе з індички - фото крок 1
Для початку нарізаємо м'ясо на невеликі кубики. У сковороду наливаємо оливкову олію і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла, обсмажуємо на ньому індичку.
фрікасе з індички - фото крок 2
Коли м'ясо стане приємного золотистого кольору, перекладаємо його в миску. А на сковороді обсмажуємо нарізану дрібно цибулю і цілий зубчик часнику.
фрікасе з індички - фото крок 3
Приблизно через 3-4 хвилини знову повертаємо на сковороду м'ясо і вливаємо біле вино. Тушкуємо індичку з цибулею під закритою кришкою протягом півгодини.
фрікасе з індички - фото крок 4
Після закінчення часу ми ретельно промиваємо печериці та нарізаємо їх на пластинки, викладаємо на сковороду до решти інгредієнтів.
фрікасе з індички - фото крок 5
Додаємо подрібнену петрушку і часник, перемішуємо все.
фрікасе з індички - фото крок 6
Тепер вливаємо бульйон, солимо і перчимо фрикасе, знову накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо все 30 хвилин.
фрікасе з індички - фото крок 7
Поки наша страва готується, ми змішуємо в мисочці жовтки, столову ложку води, сік половини лимона, солимо і перчимо до смаку.
фрікасе з індички - фото крок 8
Коли закінчиться час гасіння м'яса, ми знімаємо сковороду з вогню, виливаємо в неї суміш жовтків і швиденько все перемішуємо.
фрікасе з індички - фото крок 9
Ось тепер наше фрикасе з індички готове і, до речі, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти