Фаршировані половинки перцю в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Коли під рукою солодкий перець, виникає ідея про те, щоб його нафарширувати. Але не завжди його форма і розміри дозволяють це. У таких випадках можна зробити фаршировані половинки перцю в духовці.
Приготувати фаршировані половинки перцю в духовці можна з абсолютно будь-якою начинкою, не обов'язково використовувати саме фарш. При бажанні можна покласти картоплю, помідори, гриби та інші овочі. Соус також можна зробити вершковий або томатний з часником, наприклад.
- Перець - 1 кілограм
- Фарш - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Мал - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок
1. Головний інгредієнт, звичайно ж, - перець. Його необхідно вимити, розрізати навпіл і очистити від хвостиків і насіння.
2. Зробив, як зробити фаршировані половинки перцю в духовці м'якшими? Попередньо перець краще проварити пару хвилин, а потім просушити.
3. Фарш краще приготувати самостійно. Для цього через м'ясорубку пропустити свинину і яловичину в рівних пропорціях.
4. Очищену і нарізану цибулину відправити до фаршу.
5. Морква вимити, очистити і натерти на середній терці.
6. Посолити, поперчити за смаком. Додати мелену паприку і інші спеції при бажанні.
7. Свіжу зелень вимити і просушити. Нарізати дрібно і додати в фарш.
8. Мал зварити в підсоленій воді до стану напівготовності.
9. Коли рис трохи охолоне, додати його в начинку і ретельно перемішати.
10. Тепер можна начинити перці і викласти у форму для запікання.
11. Щоб фаршировані половинки перцю в духовці в домашніх умовах були ще смачніше, можна приготувати заливку. Для цього з'єднати сметану з томатною пастою або соусом і ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком, додати сушені трави.
12. Вилити в форму і відправити перці в заздалегідь розігріту духовку.
13. Через 35-40 хвилин блюдо буде готово і його можна подавати до столу.