Печиво «шоколадні половинки»
(покроковий рецепт з фото)
Як би я не намагалася дотримуватися принципів правильного харчування, але від шоколаду відязикатися не просто…Раз в тиждень я дозволяю собі якесь солодке. Цей варіант став справжньою зіркою на моїй кухні.
Я поділюся з вами улюбленим рецептом шоколадного печива. Одна частина випічки буде білого кольору, друга коричневого. Ласуни скажуть вам спасибі за такий "шоколадний шоколад", адже він є і в тесті, і в оздобленні. Печиво тане в роті, хоча зовні приємно хрумтить. Відмінне доповнення до чаю!
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Какао - 60 грам
- Гіркий шоколад - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Білий шоколад - 150 грам
- Цукор - 300 грам
- Шоколадні краплі - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Конфетная або кокосова стружка - 50 грам
Приготуйте тісто. У глибокий посуд просійте борошно з какао і содою. Додайте сіль.
У глибокій мисці розтопіть масло з гірким шоколадом.
Окремо збийте яйця з ваніллю і цукром.
Потім в яєчну масу поступово влийте шоколад, постійно помішуючи.
Введіть сухої складової. Все ретельно перемішайте.
В кінці додайте шоколадні краплі. Testo майже.
З тіста сформуйте печеньки однакового розміру. Викладіть на деко. Надішліть вироби в духовку на 13-15 хвилин при 160 градусах.
Половинку остиглого печива занурте в розтоплений білий шоколад.
Прикрасьте печиво кольоровий кокосовою стружкою. Приємного чаювання!