Domlyama з Stalika Hankishieva
(покроковий рецепт з фото)
Домляма - це одне з найпопулярніших узбецьких блюд. Воно не дарма таке знамените, адже виходить домляма дуже смачною і наваристою. Її можна готувати як в казанку, так і в мультиварці.
Для приготування цієї страви вам знадобиться молода баранина без кістки, а також багато різних овочів. Вони додадуть страві соковитість і аромат. Домляму можна подавати як на обід, так і на вечерю. Щоб дізнатися, як приготувати домляму від Сталика Ханкішіева, прочитайте цей рецепт.
- Баранина - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль, чорний перець, червоний перець - За смаком
- Картопля - 6-9 штук
Поставте мультиварку в режим "випічка" або "жарко & Quot. Потім влийте в неї рослинне масло. М'ясо обмийте, зачистите і обсушити. Потім наріжте баранину на шматочки і обсмажують її в маслі протягом десяти хвилин.
Чорний перець горошком, сіль і зіру помістіть в ступку. Розітріть спеції. Додайте їх до м'яса.
Вимийте і очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву кружечками. Потім додайте до м'яса спочатку цибулю, а через п'ять хвилин морква.
Очистіть і вимийте картоплю. Залиште бульби цілими. Потім вимийте помідор і перець. Очистіть перчик від насіння і наріжте кубиками. Помідор поріжте часточками.
Додайте в чашу мультиварки солодкий болгарський перець. Обсмажуйте його хвилин три, помішуючи інгредієнти.
Потім викладіть в мультиварку томати. Обсмажуйте їх з іншими інгредієнтами ще три хвилини.
Залийте інгредієнти в мультиварці водою так, щоб вона повністю їх покрила. Додайте гіркий перець і часник. Викладіть в блюдо картопля, сіль его. Поставте мультиварку в режим "гасіння" і готуйте все півтори години.
Через півтори години димляма буде готова. Подавати її потрібно гарячою, розлив по тарілках.