Cолянка тушкована
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві моя бабуся готувала тушковану капусту з м'ясом. Вона називала її "солянка" . Тому для мене це блюдо асоціюється саме з такими інгредієнтами. І виглядає саме так.
Розповім вам, як приготувати солянку тушковану. Це не суп, а гаряче. Овочі гасяться з яловичиною, свининою чи просто з сосисками. Блюдо дуже легке в приготуванні. Воно дуже подобається моїм дітям. Зазвичай готую його на вечерю, коли не хочеться довго стояти біля плити.
- М'ясо - 300 грам (яловичина або свинина)
- Капуста - 1 кілограм
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Помідори - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Нарубаєте середнього розміру шматочками капусту. Покладіть її в каструлю і розімніть руками, щоб пішов сік.
Помийте і почистіть всі інші овочі і м'ясо. У помідорів зніміть шкірку. Подрібніть часник, цибуля і томати. Моркву натріть на тертці. М'ясо наріжте великими шматочками.
Розігрійте масло на вогні. Викладіть морква, цибуля і м'ясо. Все обсмажте.
Перекладіть обжарку з сковороди в каструлю з капустою. Приправити сіллю і poperčite. Влийте трохи води, томатну пасту. Також додайте томати і часник. Все змішайте.
На слабкому вогні тушкуйте один годину. Пару раз перемішайте.