Cолянка з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування солянки з буряка на зиму - для вас! Хто ще не пробував - обов'язково спробуйте, адже взимку можна заготовку і як заправку до борщу, і як салат вживати!
Таку заготовку зробити дуже легко, але я вам все ж розповім, як приготувати солянку з буряка на зиму. Ця заготовка виходить трохи солодкуватого, але при цьому і з приємною кислинкою, завдяки яблукам. Саме тому, до речі, рекомендую вибирати яблука покіслее. В іншому ж орієнтуйтеся на свій смак, моя подруга додає ще журавлину, але я не стала ризикувати в цей раз. В будь-якому випадку, думаю, все вдасться!
- Буряк - 3 кілограма
- Яблука - 2 кілограма(Antonovski)
- Морква - 1.5 кілограма
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 300 грам
- Вода - 3 склянки
1. Буряк вариться найдовше, тому її ми спочатку моєму, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до напівготовності, приблизно півгодини на це піде.
2. Далі просто чистимо моркву і буряк, трьом на тертці. Яблука очистимо від серединок з кісточками і теж натерти. Всі компоненти з'єднуємо в глибокій каструлі, додамо сіль, масло і воду.
3. Тепер доводимо до кипіння, а коли закипить - варимо ще 15-20 хвилин.
4. От і все! Розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо на зиму!