Аджика з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім недавно дізналася, як зробити аджику з буряка на зиму, адже це неймовірно корисний овоч, який даремно недооцінюють. І аджика вийшла - вищий клас, в борщ тепер додаю замість заправки!
Погодьтеся, це дуже оригінальний рецепт приготування аджики з буряка на зиму! Навіть сама задумка - робити аджику з буряка, - вже незвичайна, правда? Але от особисто я люблю робити всілякі незвичайні заготовки, і в цей раз я вже точно не помилилася! Вийшла універсальна закуска, - і на хлібець можна мазати, і до м'яса як соус подавати, і в якості заправки для перших блюд (особливо борщу) прекрасно підходить! Так що розповім і вам про це простому рецепті аджики з буряка на зиму!
- Буряк - 600 грам
- Часник - 100 грам
- Морква - 300 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Перець чилі - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 1/4 склянки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
1. Морква трьом на дрібній тертці, змішаємо з цукром і сіллю. Буряк подрібнити в блендері і змішати з рослинним маслом. Тепер нехай овочі постоять 10 хвилин.
2. Змішаємо морквяний і бурякову суміш в каструлі або глибокій сковорідці. Додамо половину томатного соку, tusim 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
3. Тепер додаємо роздавлений часник, подрібнені перці. Перемішаємо. Вливаємо залишок томатного соку, тушкуємо ще півгодини.
4. Коли вже овочі стануть м'якими, - додамо лавровий лист і оцет. Пробуємо на смак, по необхідності - додамо ще солі або цукру. Знімаємо з вогню і ще раз подрібнити все в блендері.
5. Викладаємо в підготовлені стерильні баночки, і закриваємо на зиму. Готово!