Рецепт Аджика з буряка на зиму фото

Аджика з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Аджика

Зовсім недавно дізналася, як зробити аджику з буряка на зиму, адже це неймовірно корисний овоч, який даремно недооцінюють. І аджика вийшла - вищий клас, в борщ тепер додаю замість заправки!

Погодьтеся, це дуже оригінальний рецепт приготування аджики з буряка на зиму! Навіть сама задумка - робити аджику з буряка, - вже незвичайна, правда? Але от особисто я люблю робити всілякі незвичайні заготовки, і в цей раз я вже точно не помилилася! Вийшла універсальна закуска, - і на хлібець можна мазати, і до м'яса як соус подавати, і в якості заправки для перших блюд (особливо борщу) прекрасно підходить! Так що розповім і вам про це простому рецепті аджики з буряка на зиму!

  • Буряк - 600 грам
  • Часник - 100 грам
  • Морква - 300 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
аджика з буряка на зиму - фото крок 1
1. Морква трьом на дрібній тертці, змішаємо з цукром і сіллю. Буряк подрібнити в блендері і змішати з рослинним маслом. Тепер нехай овочі постоять 10 хвилин.
аджика з буряка на зиму - фото крок 2
2. Змішаємо морквяний і бурякову суміш в каструлі або глибокій сковорідці. Додамо половину томатного соку, tusim 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
аджика з буряка на зиму - фото крок 3
3. Тепер додаємо роздавлений часник, подрібнені перці. Перемішаємо. Вливаємо залишок томатного соку, тушкуємо ще півгодини.
аджика з буряка на зиму - фото крок 4
4. Коли вже овочі стануть м'якими, - додамо лавровий лист і оцет. Пробуємо на смак, по необхідності - додамо ще солі або цукру. Знімаємо з вогню і ще раз подрібнити все в блендері.
аджика з буряка на зиму - фото крок 5
5. Викладаємо в підготовлені стерильні баночки, і закриваємо на зиму. Готово!

Схожі рецепти