Консервація буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Консервація буряка на зиму - справа дуже просте і не клопітка. Консервована буряк відмінно підійде в якості закуски до будь-яких м'ясних страв, також її можна додавати в борщ в якості заправки.
Щороку я обов'язково заходить хоч кілька баночок такий буряка, а з'їдається вона дуже швидко. Додаю я таку буряк в супи і в салати, наприклад, звичний вінегрет з маринованої буряком стає дуже смачним, незвичайним і оригінальним. Крім того, маринований буряк можна подавати і просто в якості закуски. Просто поріжте шматочки буряка тонкими пластинами, прикрасьте цибулею і подавайте. До м'ясних страв підходить просто ідеально!
Отже, дивіться, як зробити консервацію буряка на зиму.
- Буряк - 1 кілограм
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1/3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк очистіть і промийте.
Помістіть буряк в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть буряк до готовності (якщо невелика, то 40-60 хвилин).
Готову буряк дістаньте, вода, в якій вона варилася, не виливайте. Потім кожну буряк розріжте приблизно на 4 частини, якщо буряк велика, в 6-8 частин.
Баночки об'ємом 0, 5 літра заздалегідь вимийте і простерилизуйте зручним для вас способом. Наповніть баночки шматочками буряка, також в кожну баночку покладіть по лавровому листку.
Приготуйте маринад, для цього відміряйте 1 літр води, в якій варився буряк, додайте до неї цукор і сіль. Доведіть рідину до кипіння. Як тільки закипить, влийте оцет і зніміть з вогню. Готовим маринадом залийте буряк в банках.
Накрийте металевими кришками і закатати. Переверніть банки догори дном і залиште в такому положенні до охолодження.
Консервована буряк готова.